Gözleri görmeyen, Irak'lı Cambridge birincisi

Allen
Allen

Irak’ta görme engelli olarak doğan Allen Hennessy, azmiyle başarıyı yakaladı. Cambridge Üniversitesi’nin hukuk bölümünü bu yaz birincilikle bitirdi.

Irak’ta görme engelli olarak doğan Allen Hennessy, azmiyle başarıyı yakaladı. Cambridge Üniversitesi’nin hukuk bölümünü bu yaz birincilikle bitirdi.

1995 yılında Irak'ın başkenti Bağdat'ta görme engelli olarak doğan Allen Hennessy Iraklı orta sınıf bir ailenin oğlu. Babası tekrar görebilmesi için tedavi arayışına girmiş fakat ülkesinde ki doktorlar Allen'in gözlerinin hiç göremeyeceğini söylemişler.

Allen 6 yaşındayken, küçük çocuğun tedavisi için bütün eşyalarını satan aile, Irak'ı terk ederek tedavi için Londra'ya yerleşti. Tedavi sonucu Allen'in sol gözü kısmen görmeye başladı.

"Annemle ilk kez göz teması kurduğumuz anı hatırlıyorum. Annem gözyaşlarına boğulmuştu" diyen Allen, o günden bu yana az gören gözüyle yaşamını sürdürüyor. İngiltere'ye ilk gittiklerinde kültürel bir şok yaşadıklarına değinen Allen: "Irak'taki hayatımı seviyordum ama koşullar değiştiğinde, mülteci olmaya zorlandık. Ailem İngilizce bilmiyordu. Sosyal konutlarda yaşamak onlar için tam bir kültürel şoktu." diyor.

Bu yaz Cambridge'den sınıfında birinci olarak mezun olan Allen, şimdi hukuk okulundaki prestijli bir bursun peşine düştü.

Bu başarı hikayesinin baş kahramanı Allen: "İngiltere'de yaşayan bir görme engelliyseniz ve Müslüman bir göçmenseniz, daha yapacağınız çok şey var demektir." Ve ekliyor:

"Yolculuk yeni başladı."

Kaynak: BBC Türkçe

Fotoğraflar: Allen Hennessy


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >