Gözü alınan bebek için 6,6 milyonluk dava açıldı

6 milyon 650 bin liralık tazminat davası açıldı.
6 milyon 650 bin liralık tazminat davası açıldı.

İstanbul'da bir hastanede doğan ikiz bebeklerden B.Ş'nin bir hafta sonra gözü enfeksiyon kaptı. Devlet hastanesine sevk edilen talihsiz bebeğin gözü enfeksiyonun ilerlemesi sonucu kurtarılamadı. İkiz bebeklerden B.Ş.’nin yeni doğan bakım ünitesinde enfeksiyon kapan gözünün alınmasıyla ilgili özel hastaneye toplam 6 milyon 650 bin liralık tazminat davası açıldı.

İstanbul Pendik'te özel bir hastanede doğan ikiz bebeklerden B.Ş'nin bir hafta sonra gözü enfeksiyon kaptı. Talihsiz bebek, enfeksiyon kapan gözü için gerekli teçhizatın bulunmaması nedeniyle eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildi. Enfeksiyonun ilerlemesi ile bebeğin gözü alındı.

2016’da Esra ve Abdullah İ.’nin ikiz bebekleri Z.R. ve B.Ş. dünyaya geldi. Gazete Habertürk'ün haberine göre; doktorlar aileye, enfeksiyonun beyne doğru gittiğini, sol gözü almak zorunda olduklarını ancak yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğu bilgisini verdi. Görme yetisinin bittiği anlaşılan bebek, hastane hastane dolaştı. Doluluk gerekçe gösterildi. En sonunda bebek, 28 Temmuz 2016’da bir devlet hastanesinde ameliyat edildi ve sol gözü alındı.

Aile özel hastaneyi suçladı

Aile, doğumun yapıldığı özel hastane için suç duyurusunda bulundu. Savcılık, “taksirle yaralama” suçundan soruşturma başlatıp hastane yetkilisinin ifadesini aldı. Özel hastane yetkilisi, sorumluluğunun olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

6 milyon 650 bin liralık tazminat davası

Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme başlattı. Denizcilikle uğraşan baba Abdullah İ. ile anne Esra İ., olayın ardından, avukatları Ufuk Çerik aracılığı ile Anadolu Tüketici Mahkemesi’ne de başvurdu. İkiz bebeklerden B.Ş.’nin yeni doğan bakım ünitesinde enfeksiyon kapan gözünün alınmasıyla ilgili hastaneden toplam 6 milyon 650 bin lira tazminat talep etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >