Gram üzerinden dünyanın en pahalı şeyleri

Saf halde 500 gram çıkarılabilecek plütonyum dünya üzerindeki bütün insanların akciğer kanseri olmasına yetiyor.

Listenin bir numarasında Trilyon Dolarlık bir madde yer alıyor. Okuduğunuzda şaşıracağınız ve aydınlanmanızı sağlayacak gram üzerinden dünyanın en pahalı şeyleri;
Trüf Mantarı - 5 Dolar/Gram
Bolu'da da bulunan mantarın "Kralların besini" olarak adlandırılması çok nadir bulunması ve lezzeti nedeniyle bu besinin fiyatını katlıyor.
Trüf Mantarı - 5 Dolar/Gram Bolu'da da bulunan mantarın "Kralların besini" olarak adlandırılması çok nadir bulunması ve lezzeti nedeniyle bu besinin fiyatını katlıyor.
Safran - 11.3 Dolar/Gram
Çeşitli tedavilerde, boya içeriğinde, yemeklerde ve son olarak depresyon tedavilerinde de kullanılan safranın gramı 11.3 Dolar.
Safran - 11.3 Dolar/Gram Çeşitli tedavilerde, boya içeriğinde, yemeklerde ve son olarak depresyon tedavilerinde de kullanılan safranın gramı 11.3 Dolar.
Altın - 39.81 Dolar/Gram
Dünya üzerinde her zaman değerli olan altının gramı her zaman değişiklik gösterebiliyor.
Altın - 39.81 Dolar/Gram Dünya üzerinde her zaman değerli olan altının gramı her zaman değişiklik gösterebiliyor.
Rodyum - 45 Dolar/Gram
Karbon emisyonlarını azaltmak için kullanılan rodyum'un gramı 45 Dolar.
Rodyum - 45 Dolar/Gram Karbon emisyonlarını azaltmak için kullanılan rodyum'un gramı 45 Dolar.
Gergedan boynuzu - 55 Dolar/Gram
Keratin içeren gergedan boynuzunun saç dökülmesini önlediği ve bu sektördeki çoğu şirketinde kullandığı ortaya çıktı. Birçok gergedanın ölümüne neden olan bu durum kimyasal şirketlerin görmezden geldiği bir katliam.
Gergedan boynuzu - 55 Dolar/Gram Keratin içeren gergedan boynuzunun saç dökülmesini önlediği ve bu sektördeki çoğu şirketinde kullandığı ortaya çıktı. Birçok gergedanın ölümüne neden olan bu durum kimyasal şirketlerin görmezden geldiği bir katliam.
Crème de la Mer - 70 Dolar/Gram
Zengin kadınların vazgeçilmezi bu krem yaşlanmayı yavaşlatıyor. Gramı ise 70 Dolar.
Crème de la Mer - 70 Dolar/Gram Zengin kadınların vazgeçilmezi bu krem yaşlanmayı yavaşlatıyor. Gramı ise 70 Dolar.
Plütonyum - 4.000 Dolar/Gram
Sadece Afrika'da bulunan plütonyum dünya üzerindeki en zehirli kanserojen içeren maddelerden biri olma özelliğini taşıyor. Saf halde 500 gram çıkarılabilecek plütonyum'un dünya üzerindeki bütün insanların akciğer kanseri olmasına yeteceği belirtiliyor.
Plütonyum - 4.000 Dolar/Gram Sadece Afrika'da bulunan plütonyum dünya üzerindeki en zehirli kanserojen içeren maddelerden biri olma özelliğini taşıyor. Saf halde 500 gram çıkarılabilecek plütonyum'un dünya üzerindeki bütün insanların akciğer kanseri olmasına yeteceği belirtiliyor.
Taaffeite taşı - 20.000 Dolar/Gram
Elmas'tan bile az bulunan bu taşın gramı 20.000 Dolar.
Taaffeite taşı - 20.000 Dolar/Gram Elmas'tan bile az bulunan bu taşın gramı 20.000 Dolar.
Elmas - 65.000 Dolar/Gram
En sert taşlardan biri olarak geçen elmas, gramı 65.000 Dolara müşteri buluyor.
Elmas - 65.000 Dolar/Gram En sert taşlardan biri olarak geçen elmas, gramı 65.000 Dolara müşteri buluyor.
Painite - 300.000 Dolar/Gram
Myanmar'da nadir olarak bulunan bu kristalin gramı 300.000 Dolar.
Painite - 300.000 Dolar/Gram Myanmar'da nadir olarak bulunan bu kristalin gramı 300.000 Dolar.
Kaliforniyum 252 - 27 Milyon Dolar/Gram
Nükleer reaktörlerin başlatılmasında kullanılan kaliforniyum dünya üzerinde sadece ABD ve Rusya gibi ülkelerde miligram usulü sentezlenerek kullanılıyor. Gramı ise 27 Milyon Dolar.
Kaliforniyum 252 - 27 Milyon Dolar/Gram Nükleer reaktörlerin başlatılmasında kullanılan kaliforniyum dünya üzerinde sadece ABD ve Rusya gibi ülkelerde miligram usulü sentezlenerek kullanılıyor. Gramı ise 27 Milyon Dolar.
Antimadde - 100 Trilyon Dolar/Gram
Cern'de vakumlu bir ortamda incelenen antimaddenin üretimi sırasından gereken enerji fazla olduğu için çok az miktarda bilimsel deneyler için kullanılmaktadır. Sır olarak saklanan Antimaddenin gramı 100 Trilyon Dolar seviyelerinde.
Antimadde - 100 Trilyon Dolar/Gram Cern'de vakumlu bir ortamda incelenen antimaddenin üretimi sırasından gereken enerji fazla olduğu için çok az miktarda bilimsel deneyler için kullanılmaktadır. Sır olarak saklanan Antimaddenin gramı 100 Trilyon Dolar seviyelerinde.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >