Greta ve demiryolu şirketi karşı karşıya: 'Birinci sınıfta yolculuk yaptın'

Greta Thunberg.

Seyahat esnasında çevreye daha az zarar veren araçları tercih ettiğini sürekli olarak vurgulayan 16 yaşındaki iklim aktisti Greta Thunberg,'in İsveç'e dönüş macerası oldukça ilgi çekici bir atışmaya dönüştü.

Greta Thunberg'in bindiği trenden koridorda otururken fotoğraf paylaşıp 'aşırı kalabalık' yormunu yapması Alman demiryolu şirketini sinirlendirdi.

Şirket, Thunberg'in birinci sınıfta yolculuk yaptığını ifade eden bir açıklama yaparak 'Ekibimizin seninle nasıl arkadaşça ilgilendiğinden de bahsetsen iyi olurdu' ifadelerini kullandı.

Son dönemde yaptığı çıkışlar ve özellikle de dünya liderlerine yaptığı çağrıyla gündemden düşmeyen İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, İtalya’nın Torino kentindeki bir protestonun ardından Noel’i kutlamak için ailesinin yanına İsveç’e dönerken yaptığı tren yolculuğu bu kez bir tartışmanın fitilini ateşledi. Twitter hesabından, trenin koridorunda yerde otururken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Greta, 'Almanya içinde aşırı kalabalık trenlerle seyahat ediyorum. Ve nihayet eve dönüş yolundayım' şeklinde bir notu fotoğrafın altına düştü.

Greta Thunberg ve Donald Trump arasındaki 'gergin atmosfer' uzun süredir yoğun biçimde konuşuluyor.
Greta Thunberg ve Donald Trump arasındaki 'gergin atmosfer' uzun süredir yoğun biçimde konuşuluyor.

Kimi sosyal medya kullanıcılarının Greta'nın tweet'ini alıntılayarak Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn'ın rötar başta olmak üzere çok sayıda sorununu paylaşım haline getirmesi, Deutsche Bahn'ı kızdırdı. Alman şirket, yaşanan sıkıntılı durum nedeniyle özür dilediklerini ve hizmetlerini geliştirmeye çalıştıklarını ifade ettikten sonra bu paylaşımı sildi ve oldukça ilgi çekici başka bir açıklamaya imza attı.

'Keşke birinci sınıfta seyahat ettiğini de söyleseydin'

Şirket, 'Sevgili Greta. İklim krizine karşı mücadelede biz demiryollarını desteklediğin için teşekkür ederiz. Cumartesi günü bizimle seyahat ettiğin için mutluyuz… Ama birinci sınıftaki koltuğunda ekibimiz tarafından nasıl arkadaşça ve ustaca ilgilenildiğinden de bahsetsen daha iyi olurdu.' ifadelerini kullandı.

 Deutsche Bahn.
Deutsche Bahn.

DB, Greta Thunberg'in Kassel ve Hamburg şehirleri arasında birinci sınıfta seyahat ettiğini belirtti. Kendilerini 'aşırı yolcu almakla' eleştirdiği sonucunu çıkaran şirketin aşırı tepki verdiğini belirten Greta, birinci sınıf iddiasına ise dört saatlik yolculukta sadece Göttingen şehrinden itibaren iki saat oturabildiğini söyleyerek yanıt verdi. Greta, 'Elbette problem değil zaten olduğunu da söylemedim. Aşırı kalabalık trenler önemli bir işaret, çünkü demiryoluna talebin fazla olduğu anlamına geliyor' dedi.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >