Greta'dan koronavirüs çağrısı: Protestolar dijital ortamdan yapılmalı

Greta, koronavirüs nedeniyle iklim protestolarının dijital ortamda yapılması gerektiğini söyledi
Greta, koronavirüs nedeniyle iklim protestolarının dijital ortamda yapılması gerektiğini söyledi

Koronovirüs salgınıyla ilgili İsveçli aktivist Greta Thunberg'den de bir açıklama geldi. Greta, iklim protestolarının salgın nedeniyle dijital ortamlarda yapılması gerektiğini söyledi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 4 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Salgın endişesi yüzünden pek çok konferans ve toplantı da iptal edilmiş durumda.

'Protestolar dijital ortamdan yapılmalı'

Dünya çapında düzenlenen iklim değişikliği protestolarının öncüsü olan 17 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg benzer bir durumun iklim protestoları için de gündeme gelmesi gerektiği görüşünde.

The Verge'de yer alan habere göre, İsveçli aktivist iklim protestolarının koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamlarda yapılması çağrısında bulundu.

Twitter'dan 'hashtag' çağrısı

Thunberg, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kullanıcılardan dijital protestolara destek vermek için 'ClimateStrikeOnline' hashtag'ini kullanmalarını istedi.

  • New York’ta Birleşmiş Milletler tarafından eylül ayında düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılan Greta Thunberg, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız" sözleriyle dünya dikkati çekmişti. Ayrıca Greta devlet liderlerinin iklim değişikliğini görmezden geldiğini öne sürerek "Buraya gelip her şeyi yaptığınızı söylüyorsunuz. Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz ama gençler artık sizin ihanetinizin farkına vardı. Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak" ifadelerini kullanmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >