Gri memurluk dönemi geliyor

FETÖ operasyonları sonucunca binlerce memur açığa alındı. Görevinden ihraç edilecek memur sayısı 70 bine yakın olarak ifade edilmişti. Ancak Bakanlar Kurulu'nda 70 bin memurun tamamının görevden uzaklaştırılmaması onun yerine 3-4 yıl 'gri memurluk' takibi yapılması önerildi.

Bakanlar Kurulu'nda, açığa alınan memurlarla ilgili çarpıcı bir öneri geldi. Habertürk'te yer alan habere göre, FETÖ üyeliği kapsamında ihbar edilen memurlar, sağlam deliller yoksa “gri memurluğa" alınacak. 3-4 yıl yakın takip başlayacak. FETÖ bağı tespit edilen ve dillendirilenler atılacak.

Hain darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu şüphesiyle 70 bine yakın kamu çalışanı açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı 22 bin kişi ile en çok açığa alınan kurum oldu. Bunu yaklaşık 9 bin ile Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 bin ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 bin kişiyle Sağlık Bakanlığı takip etti.

Açığa alınan memurların soruşturma bile geçirmeden görevinden uzaklaştırılacağı iddia edilirken Bakanlar Kurulu'nda söz konusu memurlarla ilgili bir öneri gündeme geldi. Buna göre, kamu kurumları, açığa aldığı memurlar hakkındaki idari soruşturmaları tamamladıktan sonra çıkan sonuca göre ihraçlara başlayacak.

Ancak, bakanlıklara günlük gelen ihbarlar ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. İhbar edilen tüm memurlar için açığa alma işlemi uygulanmayacak. Bu memurlar için “gri memurluk" sistemi uygulanacak. Hakkında ihbar yapılan memurlar “çok şüpheli", “şüpheli" ve “az şüpheli" olarak sınıflandırılacak. İhbarın yanında sağlam delilleri olanlar soruşturma sonucuna göre memurluktan atılacak. “Az şüpheli" gruptaki memurlar bakanlık birimleri tarafından 3-4 yıl yakın takibe alınacak. Yapılan takipte FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler delilleriyle ihraç edilecek.

SAĞLIKÇILAR İÇİN GÜNDE 500 İHBAR GELİYOR

Operasyonlar devam ederken sadece Sağlık Bakanlığı'nda çalışan personelle ilgili FETÖ bağlantısı iddiasıyla günlük 500 ihbar geldiği öğrenildi. Hakkında ihbar yapılan memur için inceleme başlatılıyor.

Kaynak: Habertürk

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >