Gribal enfeksiyonların arttığı köyde eğitime 5 gün ara

Arşiv
Arşiv

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyünde, artan gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle eğitime 5 gün süreyle ara verildi.

Sütçüler'de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, Çandır köyünde eğitime 5 gün süreyle ara verildi.

Sütçüler Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, gribal enfeksiyon vakalarının arttığı belirtilerek, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 9 nolu kararına istinaden ilçemiz Çandır köyü Oğuz Önder Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'nda artan gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle 07.12.2022 tarihinden itibaren 5 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

  • Ülke genelinde gribalenfeksiyonlarda artış
  • Havalar soğudu, üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarında artış görülmeye başlandı. Enfeksiyona en fazla yakalananlar ise çocuklar oldu. Yetişkinlerde görülen enfeksiyonlarda ise durum daha farklı. Gribal enfeksiyonların önümüzdeki 2 ay yoğun şekilde görüleceğini belirten uzmanlara göre koronavirüs tehlikesi ise en alt seviyede. Tedavi için ise mutlaka doktor kontrolü şart. Zira kulaktan dolma bilgilerle ya da tavsiye üzerine kullanılan bitkisel ürünler sağlık açısından tehlikeli olabilir.
  • İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Gerçekten zatürre oranı, üst solunum alt solunum yolu enfeksiyonu, bakıldığında hastaneye yatması gereken çocuk sayısında bir artış var. Son bir aydır, bir-bir buçuk ay kadar çok beklemediğimiz bir farklı bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu görüyoruz. Birkaç virüsün ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Koronavirüste artış var ama korkulacak düzeyde değil. Aşılama ve hastalığı geçirme ile kazandığımız immünüte sayesinde koronavirüs bitme noktasına geldi. Yani istediğimiz seviyeye geldi. Garanti altına alınmamış, test edilmemiş hiçbir bitkisel çayı bitkisel ürünü kullanmayın diyoruz. Çünkü bitkisel kaynaklı toksinleri aldığımız zaman, karaciğerimize böbreğimize beynimize, damar yapımıza hakikaten zarar verebiliyor. O yüzden sağlıkçı kontrolünde bunların alınmasını öneriyoruz” sözlerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >