"Güçlü kadın" algısının mimarı Mary Tyler Moore hayatını kaybetti

1970’li yıllarda televizyonun kadın algısını değiştiren Mary Tyler Moore, 80 yaşında hayata veda etti.

1970'lerin yıldızı

                                    1970'li yıllara damgasını vuran sanatçı, dönemin kadın algısını değiştirdi.
1970'lerin yıldızı 1970'li yıllara damgasını vuran sanatçı, dönemin kadın algısını değiştirdi.
17 yaşında dansa başladı

                                    17 yaşında dansçı olarak eğlence dünyasına adım atan Moore, ekranda bekar, güzel, bakımlı kariyer peşinde bir kadını canlandırarak kadınlarla ilgili klişelerin sorgulanmasına katkıda bulundu.
17 yaşında dansa başladı 17 yaşında dansçı olarak eğlence dünyasına adım atan Moore, ekranda bekar, güzel, bakımlı kariyer peşinde bir kadını canlandırarak kadınlarla ilgili klişelerin sorgulanmasına katkıda bulundu.
Hem güzel hem güçlü ev kadını

                                    1970'li yıllarda TV'de kadın algısını değiştiren rollerde yer alan Moore, televizyonda ilk kez güzel, güçlü, bekar ev kadınını canlandırdı.
Hem güzel hem güçlü ev kadını 1970'li yıllarda TV'de kadın algısını değiştiren rollerde yer alan Moore, televizyonda ilk kez güzel, güçlü, bekar ev kadınını canlandırdı.
Zatürreye yakalandı

                                    Solunum cihazıyla yaşayan Moore'un diyabet komplikasyonu olarak zatürreye yakalandığı ve bir süredir tedavi gördüğü öğrenildi.
Zatürreye yakalandı Solunum cihazıyla yaşayan Moore'un diyabet komplikasyonu olarak zatürreye yakalandığı ve bir süredir tedavi gördüğü öğrenildi.
"Altın Küre"

                                    1960'larda yayınlanan The Dick Van Dyke Show ve 1970'lerde kendi adını taşıyan dizilerle şöhreti yakalayan Moore, 1980 yılında Sıradan İnsanlar filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Aynı filmle Altın Küre ödülünü kazandı.
"Altın Küre" 1960'larda yayınlanan The Dick Van Dyke Show ve 1970'lerde kendi adını taşıyan dizilerle şöhreti yakalayan Moore, 1980 yılında Sıradan İnsanlar filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Aynı filmle Altın Küre ödülünü kazandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >