'Gülen öldü' iddiasıyla ilgili AA muhabirinden açıklama: Polise henüz intikal etmemiş olabilir

Fethullah Gülen
Fethullah Gülen

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in dün gece zehirlendiği ve öldüğü öne sürüldü. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok. Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise henüz intikal ettirilmemiş de olabilir" dedi.

Fetö elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde zehirlendiği ve öldüğü, onu zehirleyen kişinin de öldürüldüğü yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu.

Anadolu Ajansı Washington Büro Şefi Hakan Copur, konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. "FETÖ'nün zehirlendiği, ölmüş olabileceği, onu zehirleyenin öldürüldüğü yönündeki iddiaları biz de yakından takip ediyor ve araştırıyoruz" diyen Copur, "İddialara konu olan olaylarla ilgili bölgedeki polis kaynaklarına ve yerel medyaya yansıyan bir durum yok" ifadelerini kullandı.

"Örgüt bu durumu uzun süre saklayamaz"

Copur, sözlerinin devamında "Bu yine de çiftlikte herhangi bir olay yaşanmadığı anlamına gelmez, bir şeyler olmuş ve bu polise (henüz) intikal ettirilmemiş de olabilir. Ancak böyle bir durumu uzun süre örgüt bile saklayamaz. Kısa sürede işin rengi belli olur, biz de yerinden gelişmeleri aktarırız" açıklamasında bulundu.

"Evin çevresinde hareketlenme var"

Öte yandan dün, avukat Burak Bekiroğlu da sosyal medya hesabından konuya ilişkin iddiaları gündeme getirmiş, ''Şu an Fetulah Gülen’in en yakın adamı Cevdet Türkyolu’nun Pensilvanya Saylorsburgda ki evinin çevresinde hareketlenme var. Evinin çevresinde kalabalık gruplar hareket halinde. Biri ölmüş galiba…Çevre halkı olanları izliyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Gülen'in çiftlikte çekilmiş son fotoğrafı
Gülen'in çiftlikte çekilmiş son fotoğrafı

Dün ayrıca Gülen'in bahçede otururken çekilmiş bir karesini, Amerika’da yaşayan cemaatçi Gülşah Çavuşoğlu tarafından paylaşılmıştı. Fotoğrafta Fethullah Gülen'in son karesinde bahçede oturduğu ve kahve içtiği görülmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >