Gümrük Bakanı Tüfenkci’den Barzani’ye yönelik ekonomik yaptırım sinyali

Arşiv
Arşiv

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kuzey Irak'a yönelik ekonomik yaptırımlara ilişkin, “Habur'a alternatif kapı için çalışıyoruz. Nusaybin Ovaköy, Habur'a alternatif olacak" dedi.

A Haber televizyonunda katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci,

Kuzey Irak'a yönelik ekonomik yaptırımlarla ilgili, alternatif güzergahlar için çalışıldığını belirtti, Habur Sınır Kapısı ile ilgili olarak da "Habur'a alternatif kapı için çalışıyoruz. Nusaybin Ovaköy, Habur'a alternatif olacak, Bu biraz da ilgili kurumların çalışmalarının neticesinde ortaya çıkacak. 2-3 ayda da açılabilir biraz zaman da alabilir. Irak tarafındaki yolların iyileştirilmesi ve o koridorunda da güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bunlar belli zaman alabilir.” ifadelerini kullandı.

Kürt halkının her zaman, en zor zamanında dahi yanlarında olduklarını vurgulayan Tüfenkci, “Bizim burada alacağımız tedbirler Barzani hükümetine karşı.” dedi.

Bakan Tüfenkci Cilvegözü Sınır Kapısı’nda son duruma ilişkin ise,

“Cilvegözü Sınır Kapısı önemli. Giriş ve çıkış gümrük hizmetleri sınırlandırılmış vaziyette. Suriye'den ülkemize giriş, Türk vatandaşlarının giriş-çıkış ve gümrük hizmetleri durdurulmuş durumda. Gerekçe orada geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen bir takım sıkıntılar. Karşı kapının güvenliği noktasındaki ve oradaki örgütlerin ele geçirmesi neticesinde oluşan bir durum.” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >