Altın piyasasında son durum: Altın fiyatları bugün kaç TL?

Güncel altın fiyatları
Güncel altın fiyatları

Haftanın ilk iş gününde yükselişe geçen ons altın 1861 dolara kadar çıktı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü 960 TL’ye kadar düşen gram altın, sabah saatleri itibariyle 980 TL’ye kadar çıktı. Çeyrek altın 1.608 lira, Cumhuriyet altını 6.570 liradan satılıyor. İşte 30 Mayıs 2022 güncel çeyrek altın kuru fiyatları...

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 980,4 lira seviyesinde işlem görüyor.

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki yükselişe karşın, dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 azalışla 967,4 liradan tamamladı.

Gram altın ne kadar?

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1,3 artışla 980,4 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın ne kadar?

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin enflasyonda zirvenin geride kalmış olabileceğine işaret etmesi ile küresel çapta oluşan pozitif havanın yeni haftaya taşındığını söyledi. Çeyrek altın 1.608 lira, Cumhuriyet altını da 6.570 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,5 artışla 1.863 dolardan işlem görüyor.

Bu hafta açıklanacak veriler kritik

Şimdilik geri plana atılan enflasyon ve büyüme odaklı kaygılar açısından bu hafta açıklanacak verilerin kritik önem taşıdığını vurgulayan analistler, bu kapsamda ABD'de tarım dışı istihdam ve Bej Kitap raporu, Avro Bölgesi ve Almanya'da enflasyon, yurt içinde büyüme, enflasyon ve dış ticaret dengesi verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >