Günde 1 diş sarımsak yemek için 7 neden

Sarımsağın faydaları
Sarımsağın faydaları

Sarımsak, şüphesiz insan sağlığında en yaygın kullanılan şifalı bitkilerden bir tanesidir. Sarımsak yüzyıllardır bilinen neredeyse her kültürün her toplumun sağlık problemleri için tercih ettiği doğal antibiyotik olarak da tüketilen mucizevi şifa kaynağıdır. Bu yüzden sıklıkla tüketmemiz gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Yemeklerimizi daha lezzetli hale getirmesi için sıklıkla tercih ettiğimiz sarımsak, aynı zamanda antik ve modern çağda doğal antibiyotik olarak da tercih ediliyor. Bu mucizevi besinin sağlık açısından bize sağladığı faydaları sizler için derledik. İşte günde 1 diş sarımsak yemek için 7 önemli neden...

1) Sarımsak kan dolaşımını hızlandırır
 Sarımsak kan dolaşımını hızlandırır

Sarımsak, homosistein seviyelerini düşürmekte önemli bir rol oynayan B vitamini açısından zengindir. Homosistein, damarların sıkışmasına yol açarak çeşitli sorunlara neden olur:
Yüksek homosistein seviyeleri kanın koyulaşmasına ve pıhtılaşmasına neden olur.
Trombus yani damar içinde pıhtı oluşması riski artar.
Kanınızdaki homosistein seviyeleri ne kadar yüksekse, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz de o kadar fazladır.
Aç karnına sarımsak yemek, bu sorunlarla savaşmanıza yardımcı olur.
1) Sarımsak kan dolaşımını hızlandırır Sarımsak kan dolaşımını hızlandırır Sarımsak, homosistein seviyelerini düşürmekte önemli bir rol oynayan B vitamini açısından zengindir. Homosistein, damarların sıkışmasına yol açarak çeşitli sorunlara neden olur: Yüksek homosistein seviyeleri kanın koyulaşmasına ve pıhtılaşmasına neden olur. Trombus yani damar içinde pıhtı oluşması riski artar. Kanınızdaki homosistein seviyeleri ne kadar yüksekse, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskiniz de o kadar fazladır. Aç karnına sarımsak yemek, bu sorunlarla savaşmanıza yardımcı olur.
2) Doğal antibiyotik
Sarımsak, tek kelimeyle doğal bir ilaçtır. Uzmanların ifadesiyle “Sarımsak, insan vücudundaki rahatsızlıkların adeta panzehiridir.Yapısında bulundurduğu iki kuvvetli antibiyotik, bol iyot ve kükürt ile iştah açıcı özelliğe, tansiyon düşürücü ve bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı etkiye sahiptir.
2) Doğal antibiyotik Sarımsak, tek kelimeyle doğal bir ilaçtır. Uzmanların ifadesiyle “Sarımsak, insan vücudundaki rahatsızlıkların adeta panzehiridir.Yapısında bulundurduğu iki kuvvetli antibiyotik, bol iyot ve kükürt ile iştah açıcı özelliğe, tansiyon düşürücü ve bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı etkiye sahiptir.
3) Yüksek tansiyonu düşürür
Yapısında bulundurduğu iki kuvvetli antibiyotik, bol iyot ve kükürt ile iştah açıcı özelliği, tansiyon düşürücü ve bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı etkiye sahiptir.
3) Yüksek tansiyonu düşürür Yapısında bulundurduğu iki kuvvetli antibiyotik, bol iyot ve kükürt ile iştah açıcı özelliği, tansiyon düşürücü ve bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı etkiye sahiptir.
4) Enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir
Sarımsak,  oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan ve DNA hasarını önleyen ve böylece bağışıklığı güçlendiren filokütlilere sahiptir. Ayrıca sarımsak yoğunluğu azaltır, enerji ve uzun ömürlülüğü artırır.
4) Enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir Sarımsak, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan ve DNA hasarını önleyen ve böylece bağışıklığı güçlendiren filokütlilere sahiptir. Ayrıca sarımsak yoğunluğu azaltır, enerji ve uzun ömürlülüğü artırır.
5) Alzheimer’ı ve erken yaşlanmayı geciktirir
Çiğ sarımsağın antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, bunama ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
5) Alzheimer’ı ve erken yaşlanmayı geciktirir Çiğ sarımsağın antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri, bunama ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
6) Sindirim sisteminize hızlandırır
Diyetinize günlük çiğ sarımsak eklemek, sindirim sorunlarının ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Sarımsak iyi sindirim için bağırsakların normal işleyişinde yardımcıdır. Mide kanalının iltihaplanması veya tahrişi bile bu bitki kullanılarak azaltılabilir.
6) Sindirim sisteminize hızlandırır Diyetinize günlük çiğ sarımsak eklemek, sindirim sorunlarının ortadan kaldırmasına yardımcı olur. Sarımsak iyi sindirim için bağırsakların normal işleyişinde yardımcıdır. Mide kanalının iltihaplanması veya tahrişi bile bu bitki kullanılarak azaltılabilir.
7) Akne ve sivilcelere karşı etkilidir
Sarımsağın      ilginizi çekebilecek sıradışı bir özelliği de cilde iyi gelmesidir. Her      gün aç karnına bir diş sarımsak yiyerek, cildinizin daha güzel, pürüzsüz      ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Hücrelerin kendisini      yenilemesini tetikler ve akne ile savaşır.
7) Akne ve sivilcelere karşı etkilidir Sarımsağın ilginizi çekebilecek sıradışı bir özelliği de cilde iyi gelmesidir. Her gün aç karnına bir diş sarımsak yiyerek, cildinizin daha güzel, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlayabilirsiniz. Hücrelerin kendisini yenilemesini tetikler ve akne ile savaşır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >