Güne başlarken: 19 Eylül'de neler olacak?

cumhurbaşkanı erdoğan bm
cumhurbaşkanı erdoğan bm

Haberimize hızlıca göz gezdirip 19 Eylül'de yaşanacak önemli gelişmeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

GZT Gündem ekibi olarak sizler için hazırladığımız güne başlamadan önceki bugünün programı 4 madde ile şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap edecek
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda, BM 72. Genel Kurulu Genel
Görüşmeleri Açılışı'nda yer alacak ve Kurul'a hitap edecek.  BM Genel Sekreteri'nin ev sahipliğinde heyet başkanları onuruna
düzenlenecek öğle yemeğine katılacak Erdoğan, İİT Rohinga Temas Grubu
Toplantısı'na iştirak edecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB
Komisyonu I. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Yüksek Temsilcisi
Frederica Mogherini'nin ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyona, daha sonra
eşi Emine Erdoğan'la, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin ev sahipliğinde heyet
başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda, BM 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda yer alacak ve Kurul'a hitap edecek. BM Genel Sekreteri'nin ev sahipliğinde heyet başkanları onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak Erdoğan, İİT Rohinga Temas Grubu Toplantısı'na iştirak edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu I. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini'nin ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyona, daha sonra eşi Emine Erdoğan'la, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin ev sahipliğinde heyet başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılacak.
TÜİK, bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarını açıklayacak
Bilgisayar ve İnternet kullanımı 2017 yılında 16-74 yaş grubundaki
bireylerde sırasıyla %56,6 ve %66,8 oldu. Bu oranlar 2016 yılında sırasıyla
%54,9 ve %61,2 idi. 


Bilgisayar ve İnternet kullanım oranları 16-74 yaş grubundaki
erkeklerde %65,7 ve %75,1 iken, kadınlarda   %47,7 ve %58,7 oldu. 


Rapora
ilişkin tüm veriler 10:00’dan sonra belli olacak.
TÜİK, bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarını açıklayacak Bilgisayar ve İnternet kullanımı 2017 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde sırasıyla %56,6 ve %66,8 oldu. Bu oranlar 2016 yılında sırasıyla %54,9 ve %61,2 idi. Bilgisayar ve İnternet kullanım oranları 16-74 yaş grubundaki erkeklerde %65,7 ve %75,1 iken, kadınlarda %47,7 ve %58,7 oldu. Rapora ilişkin tüm veriler 10:00’dan sonra belli olacak.
Ziraat Türkiye Kupası 3. turu 15 maçla başlıyor
Futbolda
Ziraat Türkiye Kupası 3. turu, oynanacak 15 maçla başlayacak. Bu hafta Salı,
Çarşamba ve Perşembe günlerindeoynanacak maçların sonuçlarına göre bir üst tura
yükselecek takımlar belli olacak. 3. Turda tek maçlı eleme sistemi uygulanacak.
Ziraat Türkiye Kupası 3. turu 15 maçla başlıyor Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu, oynanacak 15 maçla başlayacak. Bu hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerindeoynanacak maçların sonuçlarına göre bir üst tura yükselecek takımlar belli olacak. 3. Turda tek maçlı eleme sistemi uygulanacak.
Bakanların programları yoğun
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, JW Marriott Hotel'de düzenlenecek Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Hotel'de, Afrika Büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelecek. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Günü dolayısıyla, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenecek törene katılacakBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, temel atma ve açılış törenlerine katılacak.
Bakanların programları yoğun Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, JW Marriott Hotel'de düzenlenecek Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Hotel'de, Afrika Büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelecek. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Günü dolayısıyla, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenecek törene katılacakBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, temel atma ve açılış törenlerine katılacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >