Güneş tutulmasını 4K kaydeden JunHo, muazzam görüntüler yakaladı

Güneş tutulması 4K
Güneş tutulması 4K

Amerika’da net bir şekilde gözlemlenerek her anı en güzel şekilde yaşanan güneş tutulması, son yüzyılın en büyüğü olarak adlandırıldı. Fotoğrafçı JunHo Oh da unutulması zor olan bu anın en iyi görüntülerini elde etmek için 4K bir kayıt gerçekleştirdi.

21 Ağustos günü yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş’in önüne geçen Ay, birbirinden güzel kareleri de beraberinde getirmiş ve bu görüntüleri sizinle paylaşmıştık. Hatta bu görüntüleri kimsenin kaçırmaması gerektiğini düşünen NASA, bunun için canlı yayın gerçekleştirdi.

Tüm bu olayları ve olayın büyüklüğünü düşünen JunHo Oh da inanılması zor bir yakın çekim 4K görüntü yakaladı. Görüntüde Ay’ın, Güneş’in üzerindeki halini oldukça detaylı bir şekilde görebiliyoruz.

RainbowAstro üzerinden paylaşılan görüntüler 2160mm f / 12 teleskop, Panasonic GX85 ve bir de RST – 150H robotik montaj kullanılarak Oregon, Warm Springs kültür parkından çekildi. Sizleri, daha fazla ayrıntı vermeden Güneş’in, kısa süreliğine etkisiz kaldığı o görüntülerle baş başa bırakalım.

https://player.vimeo.com/video/231479616
https://player.vimeo.com/video/231484786
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >