Tatilinizi zehir etmeyin! Güneşten korunmak için 9 öneri

Yaz
Yaz

Vücudunuza zarar vermeden geçirebileceğiniz bir tatil için, güneşten korunmanın 9 altın kuralını bulduk!

Yazın gelmesiyle tatil sezonu da açıldı. Dolup taşan plajlarda bronzlaşma telaşında olanlar, güneşin altında kavruluyor. Olumlu etkilerinin yanı sıra, güneşin cilde zararı yadsınamayacak durumda. Özellikle öğlen saatlerinde maruz kalınan güneş ışınları, insan sağlığı için oldukça zararlı. Vücudunuza zarar vermeden geçirebileceğiniz bir tatil için, güneşten korunmanın 9 altın kuralını bulduk.

Güneş kremi olmazsa olmaz

                                    
                                    
                                    Ten renginiz ne olursa olsun, mutlaka güneş kremi kullanın. Esmer tenliyseniz 15 faktör, beyaz tenliyseniz en az 30 faktör koruyucu krem kullanın.
Güneş kremi olmazsa olmaz Ten renginiz ne olursa olsun, mutlaka güneş kremi kullanın. Esmer tenliyseniz 15 faktör, beyaz tenliyseniz en az 30 faktör koruyucu krem kullanın.
Güneşe çıkmadan korunun

                                    
                                    
                                    Koruyucu kremler, güneşe direkt temas halinde kullanılmamalıdır. Güneşe çıkmadan yaklaşık 1 saat önce vücudunuzun açıkta kalan yerlerine bol bol koruyucu krem sürün. Yanı sıra, kremleri cildinize yeterli miktarda ve kalınlıkta sürün. Deniz ve havuz suyunda yok olma ihtimali olan koruyucu kremleri, gün içinde vücudunuza sık sık uygulayın.
Güneşe çıkmadan korunun Koruyucu kremler, güneşe direkt temas halinde kullanılmamalıdır. Güneşe çıkmadan yaklaşık 1 saat önce vücudunuzun açıkta kalan yerlerine bol bol koruyucu krem sürün. Yanı sıra, kremleri cildinize yeterli miktarda ve kalınlıkta sürün. Deniz ve havuz suyunda yok olma ihtimali olan koruyucu kremleri, gün içinde vücudunuza sık sık uygulayın.
Saatlere dikkat 

                                    
                                    
                                    Güneşe çıkma saatlerinize özen gösterin; 11.00 ile 16.00 arası güneş ışınlarının oldukça tehlikeli olduğu saatlerdir. Mümkünse bu saatler arasında güneşe çıkmamaya, sabah ya da akşam güneşinden faydalanmaya özen gösterin
Saatlere dikkat Güneşe çıkma saatlerinize özen gösterin; 11.00 ile 16.00 arası güneş ışınlarının oldukça tehlikeli olduğu saatlerdir. Mümkünse bu saatler arasında güneşe çıkmamaya, sabah ya da akşam güneşinden faydalanmaya özen gösterin
Bronzlaştırıcılar yaşlandırıyor

                                    
                                    
                                    Bronzlaşmak için kullanılan güneş kremlerini kullanmamaya çalışın; bu kremler cildinizi tahrip ederek yaşlanmayı hızlandırır.
Bronzlaştırıcılar yaşlandırıyor Bronzlaşmak için kullanılan güneş kremlerini kullanmamaya çalışın; bu kremler cildinizi tahrip ederek yaşlanmayı hızlandırır.
En fazla 4 saat

                                    
                                    
                                    Güneşin altında çalışmak ya da güneş ışınlarına maruz kalmak zorunda değilseniz, 4 ya da 5 saatten fazla güneşin altında durmamaya özen gösterin.
En fazla 4 saat Güneşin altında çalışmak ya da güneş ışınlarına maruz kalmak zorunda değilseniz, 4 ya da 5 saatten fazla güneşin altında durmamaya özen gösterin.
Her yıl yeni krem

                                    
                                    
                                    Güneş koruyucu krem alırken ultraviyole ışınlara karışı koruyucu filtre içeren kremler olmasına ve sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat edin. Kremlerinizi eczanelerden ve bildiğiniz markalardan alın. Her yıl mutlaka yeni güneş kremi alın ve son kullanım tarihlerini kontrol edin.
Her yıl yeni krem Güneş koruyucu krem alırken ultraviyole ışınlara karışı koruyucu filtre içeren kremler olmasına ve sağlık bakanlığından onaylı olmasına dikkat edin. Kremlerinizi eczanelerden ve bildiğiniz markalardan alın. Her yıl mutlaka yeni güneş kremi alın ve son kullanım tarihlerini kontrol edin.
Bol su için

                                    
                                    
                                    Güneşe çıkmadan önce bol su için; güneşlenirken de mutlaka sıvı tüketin. Su tüketimi kuruyan cildinizi hem nemlendirir hem de ferahlamanızı sağlar.
Bol su için Güneşe çıkmadan önce bol su için; güneşlenirken de mutlaka sıvı tüketin. Su tüketimi kuruyan cildinizi hem nemlendirir hem de ferahlamanızı sağlar.
Çocuklara dikkat

                                    
                                    
                                    Özellikle bebekleri öğlen güneşinden korumaya özen gösterin. Bebek ve çocuklara 50 faktör korumalı güneş koruyucu krem uygulayın; güneşe gözlüksüz ve şapkasız çıkarmayın.
Çocuklara dikkat Özellikle bebekleri öğlen güneşinden korumaya özen gösterin. Bebek ve çocuklara 50 faktör korumalı güneş koruyucu krem uygulayın; güneşe gözlüksüz ve şapkasız çıkarmayın.
Güneş sonrası da korunun

                                    Güneşlenme öncesi ve sırası oldukça önemli; ancak sonrasının da önemi unutulmamalı. Duştan sonra fazlasıyla gerilen cildinizi, güneş sonrası bir kremle mutlaka nemlendirin. Nemlenen cildiniz, yaşlanmayı geciktirir; aksi halde genç yaşta kırışık bir cilde sahip olabilirsiniz.
Güneş sonrası da korunun Güneşlenme öncesi ve sırası oldukça önemli; ancak sonrasının da önemi unutulmamalı. Duştan sonra fazlasıyla gerilen cildinizi, güneş sonrası bir kremle mutlaka nemlendirin. Nemlenen cildiniz, yaşlanmayı geciktirir; aksi halde genç yaşta kırışık bir cilde sahip olabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >