Güney Kore sinemasından aksiyon dolu 5 film

Güney Kore Sineması
Güney Kore Sineması

Son zamanlarda adından oldukça söz ettiren Güney Kore sineması özellikle aksiyon filmleri ile dikkat çekiyor. Dizi ve filmleriyle ülkemizde de oldukça fazla hayran kitlesine sahip olan Güney Kore sinemasından son dönemde çıkmış aksiyon dolu 5 filmi sizler için derledik.

The Suspect – Şüpheli – 2013 
Kuzey Kore tarafından terk edilmiş bir Kuzey Koreli casus Güney Kore'ye yerleşir. Sonra da bir cinayet davasında bir numaralı şüpheli haline gelir. Kurbanın Kuzey Kore destekçisi olduğu düşünülmektedir. Cinayet şüphelisi gerçeği öğrenmeye çalışır. 

Kovalamaca boyunca kalp ritminizin hızlanacağı filmde, özel eğitimli Kuzey Kore Ajanı olan Ji Dong-chul (Gong Yoo), değişen politik kararlardan sonra hain ilan edilir ve karısıyla kızını katlederler. Ji Dong-Chul, intikam için yola çıktığında, kızının aslında ölmediğini öğrenir. Dong-Chul'un kızını bulmak için verdiği mücadelede neler hissedecek neler göreceksiniz? Bunu öğrenmek ve Gong Yoo'nun oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmak isteyenlere önerimdir! Film İMDB üzerinde 6,9/10 oy almayı başardı. Film ülkemizde Şüpheli adıyla biliniyor.
The Suspect – Şüpheli – 2013 Kuzey Kore tarafından terk edilmiş bir Kuzey Koreli casus Güney Kore'ye yerleşir. Sonra da bir cinayet davasında bir numaralı şüpheli haline gelir. Kurbanın Kuzey Kore destekçisi olduğu düşünülmektedir. Cinayet şüphelisi gerçeği öğrenmeye çalışır. Kovalamaca boyunca kalp ritminizin hızlanacağı filmde, özel eğitimli Kuzey Kore Ajanı olan Ji Dong-chul (Gong Yoo), değişen politik kararlardan sonra hain ilan edilir ve karısıyla kızını katlederler. Ji Dong-Chul, intikam için yola çıktığında, kızının aslında ölmediğini öğrenir. Dong-Chul'un kızını bulmak için verdiği mücadelede neler hissedecek neler göreceksiniz? Bunu öğrenmek ve Gong Yoo'nun oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmak isteyenlere önerimdir! Film İMDB üzerinde 6,9/10 oy almayı başardı. Film ülkemizde Şüpheli adıyla biliniyor.
Commitment – Hüküm – 2013 
Babası, Kuzey Kore için çalışan Li Myung-hoon (Choi Seung-hyun) birgün babasının “hain” ilan edilip öldürüldüğü gerçeğiyle yüzleşir. Li-Myung ve onun kız kardeşi artık örgütün elindedir ve Li-Myung kusursuz yeteneklere sahip bir ajan olarak yetiştirilip Güney Kore'ye sıradan bir öğrenci olarak gönderilir. Li-Myung, Kuzey Kore'de esir tutulan kız kardeşi için ona verilen görevi yerine getirmek zorundadır. Fakat Li-Myung'un okuduğu lisedeki kıza aşık olmasıyla işler değişir… The Suspect filminde olduğu gibi sürükleyici ve akla uygun bir aksiyon sizi bekliyor! Filmin İMDB puanı 6,8/10 dır.
Commitment – Hüküm – 2013 Babası, Kuzey Kore için çalışan Li Myung-hoon (Choi Seung-hyun) birgün babasının “hain” ilan edilip öldürüldüğü gerçeğiyle yüzleşir. Li-Myung ve onun kız kardeşi artık örgütün elindedir ve Li-Myung kusursuz yeteneklere sahip bir ajan olarak yetiştirilip Güney Kore'ye sıradan bir öğrenci olarak gönderilir. Li-Myung, Kuzey Kore'de esir tutulan kız kardeşi için ona verilen görevi yerine getirmek zorundadır. Fakat Li-Myung'un okuduğu lisedeki kıza aşık olmasıyla işler değişir… The Suspect filminde olduğu gibi sürükleyici ve akla uygun bir aksiyon sizi bekliyor! Filmin İMDB puanı 6,8/10 dır.
Hwayi: A Monster Boy – 2014
2014 yapımı filmin ülkemizde çok beğenildiğini söyleyelim, bunun yanında şiddet içeriklerinin çok olduğunu da ekleyelim.Filmin konusuna gelirsek; Seok Tae'nin (Kim Yun Seok) liderlik ettiği 5 çete üyesi, Hwa Yi adındaki bir erkek bebeği kaçırarak kendi oğulları gibi büyütürler. Şimdi bu çocuk 17 yaşındadır (Yeo Jin Goo) ve bir seri katil olması için eğitilmiştir. Hwa Yi babalarıyla birlikte ilk cinayetine teşebbüs ettiğinde geçmişi hakkında bazı şeyler öğrenir. Artık Hwa Yi silahını gerçekte kim olduğunu öğrenmek için çekecektir.
Hwayi: A Monster Boy – 2014 2014 yapımı filmin ülkemizde çok beğenildiğini söyleyelim, bunun yanında şiddet içeriklerinin çok olduğunu da ekleyelim.Filmin konusuna gelirsek; Seok Tae'nin (Kim Yun Seok) liderlik ettiği 5 çete üyesi, Hwa Yi adındaki bir erkek bebeği kaçırarak kendi oğulları gibi büyütürler. Şimdi bu çocuk 17 yaşındadır (Yeo Jin Goo) ve bir seri katil olması için eğitilmiştir. Hwa Yi babalarıyla birlikte ilk cinayetine teşebbüs ettiğinde geçmişi hakkında bazı şeyler öğrenir. Artık Hwa Yi silahını gerçekte kim olduğunu öğrenmek için çekecektir.
Coin Locker Girl – 2015
Yeni doğmuş bir kız çocugu (Kim Go-Eun) bir metro istasyonundaki kilitli emanet eşya dolaplarına bırakılmıştır. Tefecilerin patronu olan bir kadın (Kim Hye-Soo) tarafindan büyütülür. Daha sonra bu kız çocugu büyüyüp bir genc kız oldugunda annesi tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirmeye başlar. 1 saat 50 dakikalık filmin İMDB puanı ise 6,8/10 dur.
Coin Locker Girl – 2015 Yeni doğmuş bir kız çocugu (Kim Go-Eun) bir metro istasyonundaki kilitli emanet eşya dolaplarına bırakılmıştır. Tefecilerin patronu olan bir kadın (Kim Hye-Soo) tarafindan büyütülür. Daha sonra bu kız çocugu büyüyüp bir genc kız oldugunda annesi tarafından kendisine verilen görevleri yerine getirmeye başlar. 1 saat 50 dakikalık filmin İMDB puanı ise 6,8/10 dur.
Train to Busan - Zombi Ekspresi – 2016
Zombi Ekspresi (Hangıl: 부산행; RR: Busanhaeng), Güney Kore sinemasının 2016 yapımı zombi, korku filmidir. Yapımcılığını Yeon Sang-ho üstlenirken başrolde Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong-seok yer alıyor. Filmin dünya prömiyeri 2016 Cannes Film Festivali'ndeki Geceyarısı Seansı'nda gerçekleşti. 7 Ağustos'ta, 10 milyon sinema izleyicisi ile 2016 yılında gösterime girip izleyici rekorunu kıran ilk Kore filmi olmuştur. Filmden bir ay sonra Seoul Station adında bir animasyon filmi yayınlandı.

 Filmin konusuna gelirsek; kızıyla fazla zaman geçirememiş, eşinden de ayrılmış olan işkolik Seok-Woo ( Gong Yoo), kızına verip tutamadığı sözleri telafi etmek için ona son bir söz verir. Kızını annesinin yanına Busan'a götüreceğine söz veren Seo-Woo, zombilerle dolu olan trenle bu sözünü tutabilecek midir? 

Film dünya genelinde 99.2 milyon $ hasılat yaparak büyük bir başarı elde etti. Filmin İMDB üzerinde 50 bine yakın oy aldığını ve ortalama oyunun 7,5/10 olduğunu belirtelim.
Train to Busan - Zombi Ekspresi – 2016 Zombi Ekspresi (Hangıl: 부산행; RR: Busanhaeng), Güney Kore sinemasının 2016 yapımı zombi, korku filmidir. Yapımcılığını Yeon Sang-ho üstlenirken başrolde Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong-seok yer alıyor. Filmin dünya prömiyeri 2016 Cannes Film Festivali'ndeki Geceyarısı Seansı'nda gerçekleşti. 7 Ağustos'ta, 10 milyon sinema izleyicisi ile 2016 yılında gösterime girip izleyici rekorunu kıran ilk Kore filmi olmuştur. Filmden bir ay sonra Seoul Station adında bir animasyon filmi yayınlandı. Filmin konusuna gelirsek; kızıyla fazla zaman geçirememiş, eşinden de ayrılmış olan işkolik Seok-Woo ( Gong Yoo), kızına verip tutamadığı sözleri telafi etmek için ona son bir söz verir. Kızını annesinin yanına Busan'a götüreceğine söz veren Seo-Woo, zombilerle dolu olan trenle bu sözünü tutabilecek midir? Film dünya genelinde 99.2 milyon $ hasılat yaparak büyük bir başarı elde etti. Filmin İMDB üzerinde 50 bine yakın oy aldığını ve ortalama oyunun 7,5/10 olduğunu belirtelim.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >