Güney Kore'de sel felaketi: 35 ölü

Güney Kore'deki sel büyük yıkıma yol açtı
Güney Kore'deki sel büyük yıkıma yol açtı

Güney Kore'de birçok kent şiddetli yağışların etkisinde. Yağışlara bağlı olarak sel ve toprak kaymalarında en az 35 kişi hayatını kaybetti, afette kaybolan kişiler için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Güney Kore'de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı, kurtarma ekiplerinin Osong kentinin merkezindeki bir yeraltı tünelinde mahsur kalan bir otobüsten altı ceset daha çıkarmasıyla 35'e yükseldi.

Osong'daki alt geçitte meydana gelen selde otobüste bulunan ölü sayısı ise 7'ye yükseldi. Çok sayıda kişinin tünelde mahsur kaldığına inanıldığı için bu sayının daha da artması bekleniyor.

Bununla birilikte aşırı yağışlar nedeniyle, en fazla ölümün yaşandığı güneydoğu eyaleti Kuzey Gyeongsang'da toprak kayması ve ev çökmeleri nedeniyle 17 kişi hayatını kaybederken 9 kişi de kayboldu.

Komşu Japonya'da ise yerel yetkililer hafta sonu kuzeydoğu Akita Eyaletini vuran şiddetli yağmur nedeniyle bir kişinin öldüğünü ve 2 binden fazla kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >