Gürcü bakıcı, 84 yaşındaki kadını yastıkla boğarak öldürdü

Gürcü bakıcı, eski belediye başkanının 84 yaşındaki eşini başına sert bir cisimle vurduktan sonra yastıkla boğarak öldürdü.

Aydın eski belediye başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi, emekli avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu.

Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki Lia Kokorashvılı'nın başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlendi. Şüpheli kadın Kırıkkale'de yakaladı.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963- 1973 yılları arasında Aydın Belediye Başkanlığı yapan avukat Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla Bigül Esin'e ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığı tespit edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.



"Saçımı çekti" savunması

Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı L.K. sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. L.K. ilk ifadesinde, yaz aylarında Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 TL karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söyledi.

Olay gecesini de anlatan L.K., açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Bigül Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını anlattı. L.K., toplu para almak için anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin TL çektiğini öne sürdü.

Cinayet şüphelisi L.K.'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Şüphelinin soğukkanlı tavırları dikkat çekti.

Gürcistan uyruklu bakıcı L.K. tutuklandı.
















Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >