Güvenli Bölge: Bayram Özel

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge'de Türkiye'nin ve dünyanın gündem maddeleri enine boyuna masaya yatırıldı. Anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumuyla GZT'nin YouTube hesabından canlı olarak yayınlandı.

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın samimi sunumuyla ekrana gelen Güvenli Bölge'de bu hafta yine birçok konu derinlemesine ele alındı.

Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

COVID-19 Salgını

Biz şu anda salgının birinci etabını atlattık. Salgının ikinci etabı ekonomik olacak ve dünya bununla nasıl baş edecek bilmiyor. Bu bilinmezlik ülkelerin kaderini değiştiriyor. Bazı ülkeler füze gibi çıkarken bazı ülkeler batacak. Birkaç yıl içinde bu öngörüleri göreceğiz.

Ermenistan sınırında neler oluyor?

TB2'ler artık Erzurum'da da konuşlu. Türkiye, Irak sınırını sağlama alınca teröristler İran ve Ermenistan sınırını kullanmaya başladı. Bu nedenle Kars'ta, Iğdır'da o bölgede terör faaliyetlerinde ciddi bir artış var. Oralardan Bitlis'e ve daha aşağılara inmeye başladılar. Erzurum'da yeni konuşlanan SİHA filosu sanırım bundan kaynaklı. Uzun süre boyunca o TB2'leri orada göreceğiz.

Libya'da son durum

Bölgede misyon değişecek gibi. Hafter'in yanında sahaya inmek isteyen başka güçler varmış gibi geliyor bana. Wagner'in yerine Mısır'dan bir grup gelebilir. Hibrit savaş konvansiyonel savaşa dönüşecek gibi görünüyor. Paramiliter gruplar yerine daha ordu nizamıyla yetiştirilmiş ama ordu olmayan başka grupları görecekmişiz gibi geliyor bana.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >