Güvenli Bölge: Fırat'ın doğusu, İdlip, Han Şeyhun ve yüzbinlerce mülteci

İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla 'Güvenli Bölge'de bu hafta Fırat'ın doğusu, İdlip, Han Şeyhun ve yüzbinlerce mülteciyi ele alıyor
İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla 'Güvenli Bölge'de bu hafta Fırat'ın doğusu, İdlip, Han Şeyhun ve yüzbinlerce mülteciyi ele alıyor

GZT'nin fenomen programı 'Güvenli Bölge'de son günlerde Türkiye'nin ve dünyanın en önemli gündem başlığı olan Güvenli Bölge savaşında büyüyen derinlik: Fırat'ın doğusu, İdlip, Han Şeyhun ve yüzbinlerce mülteci konusunu ele aldı. Yarar, vatandaşları PKK eylemlerine karşı uyararak "Güvenli Bölge ile ilgili operasyon başladığı zaman herkes çok uyanık olsun. PKK'nın ne sahada ne de Türkiye içerisinde tutunacağı dal kalmadı.Eylemler çoğalabilir" dedi.

Batı'ya İdlib eleştirisi

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, İdlib'te yaşanılan drama ilişkin "Batı, İdlib'teki bombardımanlar sırasında çekilen küçük bir kızın fotoğrafını kullanarak onun üzerinden bölgeyi anlamaya çalışıyor" dedi.

"Han Şeyhun bu işin başlangıcı"

Yarar, "İdlib'teki mesele M4-M5 Karayolu ele geçirinceye kadar bu süreç devam edebilir. Han Şeyhun daha bu işin başlangıcı.Çatışmalar büyüyecek, daha çok insan göç edecek'' açıklamalarında bulundu.

9 nolu gözlem noktası değişebilir

Rahmetli Ahmet Haluk Dursun Hoca anıldı

Program sırasında İsmail Halis ve Mete Yarar trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'u andı. Yarar, Hocanın Dicle Üniversitesi'nde söylediği "Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız" sözünün ne kadar büyük anlam taşıdığına dikkati çekti.


İsmail Halis ve Mete Yarar önümüzdeki günlerde sürpriz bir program yapacaklarını duyurdular.

Programda sadece ikisinin olmayacağını belirten Yarar "Dışarıda özel güvenli bölge yayını yapılacak. Konuğumuz ise çok özel biri olacak" dedi.

  • NOT:GZT'nin mail adresine isim, soyisim, TC ve telefon numaralarınızı yazarak kayıt yaptırabilirsiniz.


Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

Mete Yarar'dan vatandaşlara uyarı

Mete Yarar terör örgütü PKK'nın eylemlerini sıklaştırabileceğinin altını çizerek "Güvenli Bölge ile ilgili operasyon başladığı zaman herkes çok uyanık olsun. PKK'nın ne sahada ne de Türkiye içerisinde tutunacağı dal kalmadı.Çoğunlukla terör faaliyetleri, orman yangınları, organize sanayi bölgelerinde yangın çıkartmak ,sistem ve tesisatlara saldırmak gibi en basit eylem türünü yapabilirler.Herkes kendi çevresinde uyanık olsun" şeklinde uyarılarda bulundu.

Han Şeyhun nerede

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >