Güvenli Bölge: Fırat'ın doğusuna harekat

Güvenli Bölge'nin bu bölümünde  Fırat'ın doğusuna harekat, F-35 ve S-400 denkleminden çıkış ve  MİT'in Değişen Operasyon Konsepti  başlıkları ele alındı.
Güvenli Bölge'nin bu bölümünde Fırat'ın doğusuna harekat, F-35 ve S-400 denkleminden çıkış ve MİT'in Değişen Operasyon Konsepti başlıkları ele alındı.

GZT'nin fenomen programı 'Güvenli Bölge' Türkiye ve dünya gündemini yakından ilgilendiren Fırat'ın doğusuna harekat, F-35 ve S-400 denkleminden çıkış ve MİT'in Değişen Operasyon Konsepti konularının detaylarını masaya yatırdı. İsmail Halis ve Mete Yarar anlık sorulara anlık cevaplar verdi.

Her hafta ilgiyle takip edilen Güvenli Bölge'nin bu bölümünde Fırat'ın doğusuna harekat, F-35 ve S-400 denkleminden çıkış ve MİT'in Değişen Operasyon Konsepti başlıkları ele alındı.


MİT'in değişen konsepti

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar "MİT'in önce yıllardır elinde yetkisi olmayan dış operasyon yapma yetkisinin ne zaman verildiğini hatırlayalım.Ben Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ikiye ayrılmasından yanayım. Bazı konular bugün tartışılmasa da ileride sorun olacak konular var. Bugünün şartlarında bu zor ama Yakın zamanda Türkiye FBI ve CIA gibi ikiye ayrılacağı bir döneme gidecektir. Ya da teşkilat yapısı değişebilir" dedi.

Türkiye'nin yerli savunma sanayii ve jeopolitik etkileri

Siz asimetrik bir savaşı kazanmak istiyorsanız bu unsurları yok etmek zorundasınız. Anka-S ve SİHA'lar gibi bu anlamda terörle mücadelenin en önemli kazanımları.

Asimetrik savaş

Fırat'ın doğusuna harekat

Türkiye hazırlıklarını tamamladı. Şimdi operasyona başlayın denilse, birliklerin organizesi tamamlanmış durumda.Suriye İç Savaşı'nın uzatılmasının sebebi İsrail'in rahat ettirilerek, önünün açılmasıydı


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >