Güvenli Bölge: NATO özel yayını

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge bu akşam NATO özel yayını ile karşınıza geldi. İşte İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın ortak sunumuyla anlık sorulara anlık cevaplar verilen interaktif program Güvenli Bölge'de tüm konuşulanlar

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın samimi sunumuyla Güvenli Bölge'de NATO özel yayını gerçekleştirildi. Merak edilen Türkiye NATO'dan çıkartılır mı? sorusu cevap buldu.

İşte Mete Yarar'ın açıklamaları;

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığı ve münhasıran ekonomik bölgesini Türkiye Cumhuriyeti artık resmen bu harita ile ilan etti. Türkiye'nin yayınlamış olduğu harita Mısır'ın işine gelen bir harita.

Mısır'ın kaybettiği alan 12 bin km kare

Ancak Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile ortak hareket ediyor. Mısır'ın kaybettiği alanın toplamı 12 bin km kare. Neredeyse Kıbrıs'tan daha büyük bir alanı kaybetmiş durumda. Buna da itiraz etmiyorlar. Tabi bunun arkasında İsrail var.

Türkiye kendi uydusunu yaptığında başka boyuta geçecek

Dünyada helikopter üretebilen 8 ülke var. GÖKBEY'i ilk uçurduğumuzda Türkiye başka bir seviyeye geçti. Türkiye kendi uydusunu yaptığın da ise başka başka bir seviyeye geçecek.

Türkiye NATO'dan çıkarılır mı?

Türkiye NATO'dan çıkarılır mı? soruları ile ilgili Mete Yarar, "NATO'dan çıkarma diye bir madde yok. Merkel Türkiye'nin NATO'da önemli olduğunu NATO'da olmazsa büyük bir boşluk olacağını Merkel gibi Türkiye düşmanı bir kadın söylüyor. Bunu es geçmemek gerekli. NATO'nun ikinci büyük ordusuyuz.Önemli olanlardan bir tanesi şu aktif olarak sahada olan en büyük orduyuz. Sayısal bir rakamdan bahsetmiyorum. Profesyonel bir orduya sahip olmak NATO için bulunmaz bir nimettir. Bunun yerine koyabilecek böyle bir ordu Avrupa'nın bütün toplamında yok. Avrupa'daki toplam aktif ordu miktarı Türkiye'nin aktif ordu miktarı kadar değil. Kim kimi atıyor." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >