Güvenli Bölge: Pençe-Kartal Operasyonu (Son yayın)

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

Her hafta olduğu gibi bu hafta da Türkiye'nin ve dünyanın gündem maddelerinin enine boyuna masaya yatırıldığı program Güvenli Bölge, İsmail Halis ve Mete Yarar'ın samimi sunumuyla son kez ekrana geldi.

2018'in mart ayından bu yana yayınlanan Güvenli Bölge, izleyicileri ile son kez buluştu. Yayında seyircilerle helalleşen Mete Yarar ve İsmail Halis, "Dünyanın dört bir yanından kardeşler edindiğimiz bu programı zirvede bırakıyoruz" dedi.

Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Güvenli Bölge'ye veda vakti

Bir ara program sayısı sayıyorduk, sonra yıl saymaya başladık. Bir mart ayında başladığımız programı İsmail Halis ile verdiğimiz karar neticesinde sonlandırıyoruz. Bugün sizinle vedalaşıyoruz. Çok sevdiğim, çok ön aldığımız, dünyanın dört bir yanından kardeşler edindiğimiz bir programı 'zirvede' bırakıyoruz. Hepinizin hakkı var, hakkınızı helal edin. GZT çok daha iyi yerlere gidecek. İsmail Halis'in ricasıyla başladığımız yayının üzerinden çok olaylar geçti. Konuşa konuşa yaşlandık. Bu program sayesinde müthiş bir arşiv oluştu.

15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu

O gece elleri, gözleri bağlıydı ve tehlike teşkil etmiyordu. Aslan'ı hazırladığı FETÖ raporu sebebiyle öldürmek istediler. Çok uzun bir süre komada kaldı ve sonra aramıza döndü. Devletin FETÖ ile mücadelesindeki kararlılığını göstermesi açısından bu görev önemlidir.

Pençe Kartal Operasyonu

Zap, Avaşin/Basyan, Haftanin gibi yerler hep temsilidir. Buralar kamp değil, bölgedir. Teröristler o bölgeye dağılmıştır. Mağaralarda yaşıyorlar. 90'lı yılların sonunda örgüt yüzlerce kamp kurdu ve etrafını mayınlarla kapattı. Türkiye, darbe girişiminden sonra konsept değiştirdi ve operasyonları yurt dışında yapmaya karar verdi. Bunu Irak'ta ve Suriye'de görüyoruz. Bu durum sonrasında TSK kalıcı üsler kurmaya başladı. Önceden de üsler vardı ancak sadece istihbarat için görev yapıyorlardı. TSK artık sınır ötesi harekatlarını aylık değil senelik şekilde icra ediyor. 2,5 yıldır bölgede operasyon yapılıyor.

Operasyonlar nasıl icra ediliyor?

17 komando birliği, 4 tane özel kuvvetler birimi var. Gelişmiş İHA/SİHA teknolojisi saldırıları engelliyor. F-16 modernizasyonları ile nokta atışı hedefler vuruyor. MİT'in imkan ve kabiliyetinin gelişmesiyle birlikte iki teröristin konuşmasından dahi haberdar olunuyor.

Kandil artık eski Kandil değil

Kandil, PKK için bir temsiliyeti ifade ediyor. Bugün Kandil'in temsiliyeti yerle bir olmuştur. TSK, Kandil'de üst düzey terörist bırakmadı. Oraya gazeteci kimliğinde gidenler oluyordu. Burası artık eski Kandil değil. Karayılan bu konuyla alakalı açıklama yaptı ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çünkü istihbarat ne yapacaklarını önceden öğreniyor. Bu bölge çok zorludur ve bloklar halindedir.

Güvenli Bölge'nin görünmeyen yüzleri kamera karşısına geçti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >