GüvenliBölge'de konuşuldu: "Kudüs değil Armageddon Planı"

Güvenli Bölge
Güvenli Bölge

GZT'ninsevilen programı GüvenliBölge'de Türkiye'nin ve dünyanın gündem maddeleri enine boyunamasaya yatırıldı. Anlık sorulara anlık cevaplar verileninteraktif program Güvenli Bölge'de bu hafta Donald Trump'ın Filistin için yaptığı açıklamalar, Elazığ'da yaşanan deprem faciası ve Kobe Bryant'ın ölümü gibi konular İsmail Halis ve GüvenlikPolitikaları Uzmanı Mete Yarar tarafından masaya yatırıldı.

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın samimi sunumuyla ekrana gelen Güvenli Bölge'de bugün, Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem ve Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile açıkladığı Filistin'i bölme planı konuları ele alındı.

İşte Mete Yarar'ın açıklamalarından satır başları:

Elazığ Depremi

Yaşanan şeyi küçümsemek mümkün değil. Çok şiddetli, yüzeye yakın ve 30 saniye gibi uzun bir süre devam etti. O büyük bina çökmemiş olsaydı, deprem daha az can kaybı ile atlatılacaktı.

Bu depremi sadece Elazığ depremi olarak görmeyelim. Bu deprem Türkiye'deki tüm fay hatlarını bize hatırlattı.

Bazıları depremin Elazığ ve Malatya'da olmasından mutlu olmuş. Bu firariler, Elazığ'ın duruşundan rahatsız olmuş, Twitter'dan mesaj paylaşmış.

Deprem vergisi tartışması

Deprem vergilerinin nereye gittiğini sorun ama yalan söylemeyin. Eleştiri kötü bir şey değil. insanı geliştirir, toplumu geliştirir. İftira hem Hakk katında günah hem de hukuki olarak suçtur. Bizim işimiz dedikodu üretmek mi? Biz de binlerce şey duyuyoruz. Gözümüzün gördüğünden bile şüphe ediyor, teyit ediyoruz. Daha depremin 12. saatinde bu nasıl bir çalışmadır?

Trump'ın Orta Doğu Planı

Bu plan sıradan bir Kudüs ya da İsrail planı değil. Adını koyarken de netleştirmek lazım. Bu, onların ifadesiyle Armageddon'un son işaretleri. Filistinlileri çöle sürmeyi planlıyorlar. Orada yeni bir şehir kuracaklarmış. Projeleri bu şekilde. Peki Mescid-i Aksa'nın da yerini değişebilirler mi?

"Mesih" kitabı

Bu kitabı yazarken geldiğimiz son nokta, "İnşallah yazdıklarımızda yanılmışızdır, yanılmaktan bu kadar mutlu olacağımız başka bir kitap olmadı." dedik ama söylediklerimizin birçoğu daha kitap çıkmadan gerçekleşti.

Kobe Bryant'ın ölümü

Beni Kobe'nin en çok etkileyen yanı kızıyla olan ilişkisiydi. Hep onunla fotoğraf çektiren kızı da onunla beraber vefat etti. "İşini disiplinli yapan insanları çok severim" diye bir sözü var. Ben onun oyunculuğu kadar karakterini de takip etmiştim. Çok erken yaşta hayatını kaybetti. Ailesi için çok üzgünüm. Sporcu ahlakıyla sevdiğim bir insandı.

İzleyicilere mesaj

Her şehirde her bölgede bir Güvenli Bölge izleyicisi olduğuna eminim. Bir gün Twitter'dan herkese konum attıracağım ve onları birleştireceğim.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >