GZT 360: Haftanın öne çıkan teknolojik gelişmelerini konuşuyoruz!

GZT 360
GZT 360

GZT.com editörleri Yunus Emre Şahin ve Nazif Menteş, her hafta olduğu gibi Eylül'ün son haftasında da yine öne çıkan gelişmeleri canlı yayında değerlendiriyor.

Düzenli canlı yayınlarla hafta içindeki teknolojik gelişmeleri konuştuğumuz GZT 360'da bu hafta gündem yine epey yoğun. Bu hafta Tesla'nın kapıdan kapıya teslimat sisteminden Instagram kurucularının görevden ayrılmasına kadar önemli hususları değerlendiriyoruz.

Facebook, Twitter ve YouTube üzerinden yayını canlı olarak izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

GZT 360 CANLI YAYIN

Eylül'ün son haftasında GZT 360'a taşıdığımız ana gündem maddeleri şu şekilde:

Tesla, satışları hızlandırmak için Model 3 satın alan müşterilere teslimatları kapıdan kapıya kendisi yapıyor.

Ortak çalışmaları sonucu 2010 yılında, dünyanın en büyük sosyal medya mecralarından biri olacak Instagram’ı kuran ve Facebook’a sattıktan sonra da çalışmaya devam eden kurucu üyeler Kevin Systrom ve Mike Krieger görevlerinden istifa etti. Peki, Instagram’ın en önemli parçaları konumunda yer alan ikili şirketten neden ayrıldı?

Temmuz başından bu yana söylentileri devam eden Amazon ve Snapchat ortaklığı sonunda gerçekleşti. Yeni güncellemeyle yakın zamanda hayata geçmesi beklenen özellik, Snapchat üzerinden fotoğrafı çekilen objelerin Amazon'dan bulunmasını ve sipariş verilmesini sağlıyor.

Google, geçtiğimiz aylarda Bitcoin reklamlarını yasaklamıştı ancak bugün itibariyle bu yasağı kaldırma kararı aldı. Aynı şekilde Facebook da ilk önce reklamları engelleme kararı alıp daha sonra bu engeli kaldırmıştı.

Apple, yeni duyurduğu iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile birlikte fiyatları 1000 doların üzerine çekti. Ancak parça maliyetleri göz önünde bulundurularak oluşturulan raporlar aslında iPhone Xs Max'in 443 dolara mal olduğunu gösteriyor. Ürünün 256 GB'lık versiyonunun 1249 dolara satıldığı düşünüldüğünde aradaki uçurum ortaya çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda sıkça konuşulan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik Taslağı yayınlandı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Tesla ve SpaceX’in sahibi Elon Musk hakkında menkul kıymetler dolandırıcılığı iddiasıyla dava açtı. Musk’ın Tesla’daki borsa faaliyetleri üzerine açılan dava, 47 yaşındaki iş adamının başını ağrıtabilir…

Hafta içinde yaşanan gelişmeler bu haberlerle sınırlı değil elbette. Tüm ayrıntılara GZT.com Teknoloji üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >