GZT Detay: 'Joker'in perde arkasında neler oldu?'

Joker.

Yakın dönem dünya sinemasının en çok ses getiren filmleri arasında değerlendirilen Joker, hem izleyici istatistikleri hem de eleştirmen yorumlarıyla gişeye oldukça güçlü bir giriş yaptı.

Joaquin Phoenix'in performansı ve film senaryosu etrafında şekillenen olumlu eleştiriler, filmin tarihin en başarılı Joker filmi olabileceği görüşünde birleşiyor.

Ortaya çıkan sonuçla taraflı tarafsız herkesi 'memnun etmeyi' başaran Joker'in perde arkası da oldukça ilgi çekici detaylara sahip.

Joker'in perde arkasında, seyircilere görünmeyen kısmında neler yaşandığını 10 özel bilgiyle içeriğe dönüştürdük.

Duyurulduğu ilk günden bu yana dünya sinema gündeminin merkezinde yer alan ve son yılların en iddialı filmlerinden biri olarak gösterilen Joker, salonlardaki yerini almasıyla birlikte çok sayıda izleyicinin 'hayatımda izlediğim en iyi Joker filmi' yorumuna teşne oldu. Yalnızca övgü ve manevi destek noktasında değil, istatistiklerle de gişeye damga vuran film, ilk gününde kazandığı 24 milyon 600 bin dolarla rekor dahi kırmıştı.

Gişede oluşturduğu etki ve izleyicilerin yoğun beğenisi bir yana Joker filmi ortaya çıkarılırken oyuncu kadrosundan teknik ekibe oldukça güçlü bir ekip çalışmasının içinde bulunulduğundan bahsedilebilir. Joker filminin kamera arkasına yansıyan, 'göz ardı edilebilecek' 10 enteresan bilgi de filmin gerçekten özel bir yapım olduğunu kanıtlar nitelikte.

Joaquin Phoenix'in kusursuz Joker performansı, birçok sinema tutkunu için Heath Ledger yorumunun önüne geçmiş durumda.
Joaquin Phoenix'in kusursuz Joker performansı, birçok sinema tutkunu için Heath Ledger yorumunun önüne geçmiş durumda.

Peki, Joker sinema salonlarına gelmeden önce, neler yaşandı?

10. Filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix, Joker karakterini canlandırabilmek için oldukça sıkı bir diyet programı uyguladı ve tam 23 kilo vermeyi başardı. Oyuncu, Joker'in cılız ve hastalıklı yapısına uyum sağlamak amacıyla bu yöntemi tercih etti.

9. Joaquin Phoenix, Joker karakterini izleyicilere daha iyi yansıtabilmek için sessiz sinema oyuncularını izleyerek onların hareketlerinden ve oyun tarzlarından ilham aldığını açıkladı.

8. Joaquin Phoenix, Joker filmindeki performansını ortaya çıkarırken daha önce canlandırılmış tüm Joker'lerden daha farklı bir karakter oluşturmayı hedefledi.

7. Joker filminin senarist ve yönetmeni, bir sessiz sinema filmi olan The Man Who Laughs'tan ilham aldıklarını açıkladı.

6. Joker filmi, başarısız bir komedyeni konu edinen Batman: Öldüren Şaka çizgi romanına dayanıyor. İlk kez 1988 yılında yayınlanan çizgi roman, çıktığı ilk andan itibaren Joker tutkunlarının ilgisini çekmeyi başarmıştı.

5. Joker'in yaptığı palyaço makyajı kasten değiştirilmedi. Kısmen ürkütücü olduğu söylenebilecek makyajın karakterin derinliğini artırdığı düşünülüyordu.

4. Joker'in senaryosu sıklıkla değiştiğinden oyuncular, özellikle de Joaquin Phoenix, birçok kez doğaçlama yapmak zorunda kaldı. Phoenix, doğaçlamalar esnasında senaryonun seyrinde ciddi değişiklikler de oluşturmuş oldu.

3. Yönetmen Todd Phillips, film öncesinde Joaquin Phoenix ve makyaj ekibiyle sürekli olarak şu isteği paylaştı: 'Joker'in gülüşü acı verici olmalı!'

2. Joker'in iki başrol oyuncusu Joaquin Phoenix ve Robert De Niro film boyunca neredeyse hiç konuşmadı. Diyalog kurmamaya özellikle dikkat eden ikili, set çalışanlarını ve diğer oyuncuları da şaşırtmayı başardı.

1. Çekimler sırasında Joaquin Phoenix ve Robert De Niro, birbirlerinin tavırlarından sürekli olarak şikayetçi olduğundan sözsüz gerginlikler ve hatta kavgalar dahi çıktı!

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >