GZT Developer Blog Sayfası (Beta)

GZT Developer Blog Sayfası (Beta)
GZT Developer Blog Sayfası (Beta)

GZT projesi için 2 haftalık (sprint) çalışmalarımızla tamamladığımız işleri sizinle paylaşıyoruz ✌

İÇİNDEKİLER

Yeni tasarımımız ve yeni alt yapımız ile GZT için sürekli geliştirmelerimize devam ediyoruz. Peki, beta GZT olarak sizlere sunmuş olduğumuz bu yeni projemizde başlıca ne gibi değişlikler yaptık?

Öncelikle tasarımımızı baştan ele alarak, modern ve yenilikçi bir yapıya geçirdik. Kendi grid sistemimizi oluşturup Media Queries'lerimizi geliştirdik. SASS ve SCSS ile daha modern CSS yapısına geçerek uygulamamızı daha dinamik bir yapı üzerine kurduk. Tasarımımızı yaparken Atomic Design Methodology benimsedik ve ona göre UI (User Interface) tasarımlarımızı kodladık. Artık günümüzde web siteleri için olmazsa olmaz SPA (Tek sayfa web uygulaması) yaklaşımıyla sitemizi oluştururken, önyüz teknolojisi olarak bir Vue.js framework'ü olan nuxt.js'i kullandık. Nuxt.js ile birlikte SSR (Server side rendering) özelliği sayesinde seo uyumlu web sayfaları oluştururken aynı zamanda kod tarafında en iyi mimariyi elde ettik. PWA (Progressive Web Apps) yöntemiyle akıcı ve hızlı, mobil web tarayıcılarında bir aplikasyon hissiyatı veren projeyi sizler için ortaya koymuş olduk. Bu sayede masaüstünüz ve telefonunuzda uygulama olarak yer alma ve kolay kullanım imkanı sunduk.

Bu ve bunun gibi daha nice geliştirmelerimiz devam etmekte olup bunları 2 haftalık (sprint) çalışmalarımızın sonucu olarak aşağıda sizlerle paylaşıyoruz 👍

Sprint 35 (16 Kasım - 27 Kasım)

  1. Anasayfaya “Yeni Gönderiler” butonu eklendi. Kullanıcı anasayfa feedde gezerken yeni bir içerik girilmesi durumunda sayfanın üstünde buton çıkmakta, butona tıklanması durumunda anasayfada yukarı scroll yapılıp en başa dönülmekte ve yeni eklenen içerikler en başta gösterilmektedir.

  2. Yoruma gelen yanıtların ve beğenilerin kullanıcıya web push bildirim olarak gönderilmesi sağlandı. Bildirim alabilmek için profil oluşturmuş (profil ayarları sayfasında kullanıcı adı belirlenmiş) bir hesap ile GZT'de oturum açmış olmak gerekmektedir. Ayrıca tarayıcı bildirimlerine izin verilmiş ve bildirim/eposta ayarları sayfasında yorum ve yorum beğenileri için bildirim ayarının açık olması gerekmektedir.

  3. Bildirimler sayfasında aynı yorum bildirimlerinin tekrarlaması durumları giderildi.

  4. Bildirime tıklanıp detaya gidildiğinde sayfanın yenilenmesi problemi giderildi.

  5. Profil sayfası feedine kullanıcının 3er tane yorum yaptığı, beğendiği, kaydettiği ve en son gezdiği haber eklendi.

  6. Profil ve profil ayarları sayfalarına mobil menüler eklendi, bildirimler sayfasında yer alan mobil menü revize edildi.

  7. Profil oluşturmamış kullanıcıda bildirim/eposta ayarları sayfasında alınan hata giderildi.

  8. Infografik içeriklerine editör bilgisi eklendi.

  9. Arama&Etiket sayfaları infografik sonuçlarında yaşanan kapak görseli sorunu giderildi.

  10. Henüz içerik girilmemiş kategori feedlerine no data çalışması eklendi.

  11. Kullanıcı adı belirlememiş kullanıcı için profil URLinin hashlenmiş bir id ile oluşturulması sağlandı.

  12. Profil sayfalarında kullanıcı avatar, isim ve hakkında bilgisinin yer aldığı banner alanının skeleton yapısında mevcut olan problem giderildi.

Sprint 34 (2 Kasım - 13 Kasım)

  1. Kullanıcının GZT’de login olduğu cihazın, kullanıcı cihazı olarak kaydedilmesi ve almak istediği bildirimlerin bu cihaza gönderilmesi sağlandı, kullanıcı birden fazla cihaz ile GZT’de login oldu ve bildirimlere izin verdi ise bildirimlerin kayıtlı tüm cihazlara gönderilmesi sağlandı.

  2. Kullanıcının GZT’de logout olduğu cihazın kullanıcı cihazı olarak görülmemesi/silinmesi sağlandı, kullanıcının oturumunu kapatmış olduğu cihaza user bazlı bildirimlerin (kanal, yorum ve beğeni) gönderilmemesi sağlandı.

  3. Bildirimler sayfasına oturum açmadan gidilmemesi, bildirimler sayfasında iken oturum kapatıldığında anasayfaya dönülmesi sağlandı.

  4. Foto galeri ve video bildirimleri kapak görsel boyutu revize edildi.

  5. Bildirimler sayfasında “Hepsini okundu olarak işaretle” butonu aktifleştirildi.

  6. Profil oluşturmamış kullanıcının yorum ve beğeni bildirimleri kaydedilmemektedir, bu bildirimlere erişmek için profil oluşturmak gerekmektedir. Bu sebeple profil oluşturmamış kullanıcılar için yorum ve beğeni bildirimleri sayfalarına uyarı eklendi.

  7. Kullanıcıya kanal bildirim mailleri göndermek için çalışmalara başlandı. GZT kanalları için mail grupları oluşturuldu.

  8. GZT anasayfada eski haberlerin gelmesi durumu giderildi.

  9. Başka bir kullanıcının profiline gidildiğinde kullanıcının yorum yaptığı ve beğendiği haberlerin listelenmesi sağlandı.

  10. Kapak olarak seçilen infografik görselinin detay sayfada kapak alanında gösterilmesi sağlandı.

  11. Parola değiştir ve profil fotoğrafı güncellemelerinde karşılaşılan problemler giderildi.

  12. GZT video alanlarına pre roll reklam eklendi, belirli aralıklarla kullanıcılara reklam gösterilmesi sağlandı.

  13. Fikstür ve piyasalar widgetlarında yanlış verilerin gelmesi durumu giderildi.

  14. Okur olarak yapılan yorumlar engellendi. Yorum, beğen kaydet butonlarında loginwall açılması sağlandı.

  15. Kategori hakkında sayfaları tek sayfa olarak oluşturuldu, sol menüden başlıklara tıklandığında sayfada ilgili başlığa focuslanması sağlandı.

Sprint 33 (19 Ekim - 30 Ekim)

  1. Kanal bildirimleri geliştirmelerimizi tamamladık. Bildirim ve Eposta Ayarları sayfasında “Bildirim” ayarı açılmış olan GZT kanallarından bildirim alınması sağlandı.
    Örneğin Mecra kanalından bildirim atıldığında yalnızca Bildirim ve Eposta Ayarları sayfasında Mecra’nın bildirim ayarını açmış kullanıcılara gönderilmesi sağlandı.

  2. Jurnalist ve Zpor kategorileri yenilendi.

  3. AMP sayfalarında eklenen kapak videosunun oynaması sağlandı.

  4. Kullanıcı bazlı bildirimler sayfası devreye alındı. (GZT’de oturum açmadan bildirimlere ulaşılmamaktadır.) Kullanıcılar bildirimler butonuna tıkladığında son dakika bildirimlerini, bildirim ayarını açmış oldukları GZT kanallarından gelen kanal bildirimlerini ve yorumlarına gelen yanıt ve beğeni bildirimlerini bulabilmektedirler.

  5. Bildirimler sayfasında okundu/okunmadı bilgisi entegre edildi. Bildirime tıklanıp detayına gidildiğinde bildirim okundu olarak işaretlenmekte ve bildirim sayısı Tümü ve bildirimin kategorisinden(son dakika, yorum, beğeni) bir düşmektedir.

  6. Arama ve etiket sayfasında kanal, kaynak ve yazar filtreleri için çoklu seçim imkanı sağlandı. Birden fazla kanal, kaynak ya da yazar için filtreleme yapılabilmektedir.

  7. Arama modalında Türkçe karakter, boşluk ya da özel karakter içeren anahtar kelimeler ile arama yapıldığında arama sonuç sayfası URL de oluşan problemler giderildi.

  8. Arama ve etiket sayfalarında sonuçların altında yer alan sayfalama alanının(Önceki, sayfa numaraları, Sonraki butonları) oluşma durumları yenilendi.

  9. Arama ve etiket sayfalarında 2,3,4.. sayfalarda filtre uygulandığında sonuç olmasına rağmen “Hiç sonuç yok” uyarısı alınan durumlar giderildi, hangi sayfada filtre uygulanırsa uygulansın sayfa 1e dönülmesi sağlandı.

  10. GZT'ye ilk gelindiğinde kullanıcıları karşılayan guided tooltip serisinin tasarımı revize edildi.

  11. Kayıtlı olmayan profil adresine erişimde 404 hata sayfasının gösterilmesi sağlandı.

Sprint 32 (5 Ekim - 16 Ekim)

  1. Yeni etiket sayfamızı tamamladık ve devreye aldık. Detay sayfalarının sonunda yer alan etiketlere tıklayarak yeni etiket sayfamıza erişebilirsiniz.

  2. Haber detay sayfalara infografik içeriklerinin ilişkili infografik olarak eklenebilmesi sağlandı. Yapılan geliştirme ile eklenen infografik içeriğinde çoklu görsel var ise önyüzde carousel yapıda yer alması sağlandı.

  3. GZT kanalları için Hakkında sayfaları oluşturuldu. Detay sayfalarda başlığın üstünde yer alan “Jurnalist Hakkında// Nedir, Kimdir?” butonuna tıklayarak her kanal için ayrı olarak oluşturulan hakkında sayfalarına ulaşabilirsiniz. Bu sayfalarda her kanal için takım, sosyal medya hesapları gibi bilgileri sizlerle paylaştık. Ve yine her kanal için bizimle iletişime geçebileceğiniz iletişim formları ekledik.

  4. GZT projesinde Lokma ana sayfa ve diğer bazı sayfalara geçiş yapıldığında oturumun kapanması sorunu giderildi.

  5. Bir önceki sprintte devreye aldığımız arama sayfasında sonuçları filtrelemede Kanal ve Tarih filtrelerinde düzenlemeler yapıldı. Kanal selectinde yer alan isimler düzenlenirken Tarih filtresinde yalnızca başlangıç tarihi ile filtreleme yapılabilmesi sağlandı.

  6. Bildirimler sayfası mobil görünüm için tablı menü eklendi.

  7. Bildirimler sayfasında takip edilen GZT kanallarından gelen bildirimler, son dakika bildirimleri, yorumlarınıza gelen yanıt ve beğeni bildirimlerinin yer alması için yapılan geliştirmelere devam edildi. Aynı zamanda kullanıcı bazlı olarak bildirimlerde Okundu bilgisinin tutulması ve okunmamış bildirim sayılarının hesaplanması gibi geliştirmeler de devam etmekte.

  8. Haber detayda yer alan içindekiler tablosu için gizle/göster seçeneği aktifleştirildi.

  9. Mobilde profil fotoğrafı seçerken dikey fotoğraflarda yaşanan kırpma sorunu giderildi.

  10. GZTV modalda kullanılan “Kapat” butonu yerine “Geri Dön” butonu eklendi.

  11. Karşılaştırmalı Kentler widgetında eski içeriklerin de listelenmesi ve konu başlığına ikinci kez tıklandığında içerik listesinin kapanması sağlandı.

  12. Profil ayarları sayfasına kullanıcı profil sayfalarının kullanıcı tercihine göre arama motorlarında indexlenebilmesi için seçenek eklendi.

  13. Puan durumu ve fikstür sayfaları için seo tagleri güncellendi.

Sprint 31 (21 Eylül - 2 Ekim)

  1. Yeni arama sayfamızı devreye aldık.

  2. Bildirimler sayfasında yer alan Son Dakika, Yorum ve Beğeni bildirimleri için altyapı çalışmalarımızı tamamladık.

  3. Arkitekt'in alt kategorilerinden Dosyalar kategorisine “Karşılaştırmalı Kentler” menüsü eklendi.

  4. Arkitekt ve infografik detay sayfalarımızın sonuna İlgili Haberler bölümü ekledik.

  5. Infografik kategorimiz açıldı.

  6. Video ve foto galeri detay sayfalarda yazar bilgilerinde yaşanan problemler giderildi.

  7. Kullanıcı açılır menümüzü revize ettik. Yeni eklediğimiz profil sayfalarını ve Karanlık mod seçeneğini de kullanıcı menüsüne ekledik.

  8. Tarayıcı kapalıyken push bildirim alınmaması sağlandı.

  9. GZTV video alanında videonun sağ ve solunda yer alan siyah şeritler giderildi, video alanının web ve mobilde tarayıcının Geri butonu ile kapanması sağlandı ve yaşanan poster problemi giderildi.

  10. Sekme kapatıldığında ve GZTye tekrar gelindiğinde karanlık modda yaşanan problemler giderildi.

  11. Büyük ekran boyutlarında kategori banner alanında yaşanan bozulma giderildi.

Sprint 30 (7 Eylül - 18 Eylül)

  1. Profil sayfasında beğenilen haberlerin yer alması sağlandı.

  2. Profil sayfasında farklı bir kullanıcı profili ile kullanıcının kendi profili arasında geçiş yapıldığında bazı profil bilgilerinin yenilenmemesi problemi giderildi.

  3. Kullanıcı bilgileri güncellendiğinde kullanıcı adının undefined gelmesi problemi giderildi.

  4. Düzenlenen yorumların güncellenme zamanına göre sıralamalarının değişmemesi, yorumların sıralanmasında her zaman yorumun oluşturulma zamanının baz alınması gibi yorum alanına yönelik geliştirmeler tamamlandı.

  5. Lokma Blog kategori sayfasına Foto Galeri, Video, Infografik butonlarının eklenip kategori sayfaları için yönlendirme yapılması sağlandı.

  6. Lokma Blog kategori sayfasına Lokma Tarifler butonunun eklenmesi işi tamamlandı.

  7. Önümüzdeki sprintlerde devreye almayı planladığımız yeni etiket sayfamız için gerekli altyapı çalışmalarımız tamamlandı.

  8. Önümüzdeki sprintlerde devreye alacağımız arama ve etiket sayfaları için seo tagleri eklendi.

  9. 404 500 Hata sayfalarının devreye alınması işi tamamlandı.

  10. Fikstür ve Puan Durumu sayfaları oluşturuldu. Anasayfa ve Zpor kategori sayfasındaki fikstür ve puan durumu widget larının başlıklarına tıklanarak bu sayfalara erişilebilir.

  11. Feedde scroll yapıldığında eski haberlerin gelmemesi problemi giderildi.

Sprint 29 (24 Ağustos - 4 Eylül)

  1. Profil sayfasında yorum yapılan haberlerin listelenmesi işi tamamlandı.

  2. Yorum alanında yanıtı olmayan bir anayoruma yanıt yazıldığında – yanıt açık gelmesine rağmen - “1 yanıtı görüntüle” butonunu oluşması problemi giderildi.

  3. Story alanına reklam storyleri eklenmesiyle ilgili geliştirme tamamlandı.

  4. Yeni arama ve etiket sayfası için mobil arayüz çalışması tamamlandı ve sayfalarda video kartlarına timeago alanı (5 gün önce, 1 saat önce gibi) eklendi.

  5. Arama sonuçlarının yazara göre filtrelenebilmesi için gerekli yapı oluşturuldu.

  6. Profil sayfaları ve widgetlarda dark mode çalışması tamamlanarak dark mode geçiş butonu siteye eklendi. Dark mode'a geçiş için desktop GZT headerda Giriş Yap butonun yanındaki butonu kullanabilirsiniz.

  7. Lokma Blog ve GZTMZT detay sayfalara içeriğin sonunda yer alan İlgili haberler alanı eklendi.

  8. Profil ayarları sayfasında, profil fotoğrafı kaldırıldığında renkli okur avatarına dönülmesi sağlandı.

  9. Profil oluşturmamış kullanıcı için profil sayfasına her geldiğinde kullanıcıyı karşılayacak “Profilinizi oluşturmak için tıklayınız.” tooltipi eklendi.

  10. Amp sayfaları tasarımımızı revize ettik.

  11. GZTV videolarının safari tarayıcıda “izlemeye devam et” butonuna tıklandığında baştan oynaması durumu giderildi.
    Mobilde GZTV video alanına ses aç/kapat butonu eklendi.
    GZTV alanı açıkken tarayıcının geri butonuna tıklandığında karşılaşılan problemler giderildi.

Sprint 28 (10 Ağustos - 21 Ağustos)

  1. Hesabımı sil geliştirmesini tamamladık. Profil ayarları sayfasında yer alan Hesabımı Sil butonuna tıklandığında açılan form doldurularak kullanıcı bilgilerinin kalıcı olarak silinmesi sağlandı.

  2. Profil ayarları sayfasında formun altında bulunan Kaydet butonunun yalnızca kullanıcı bilgilerinde bir değişiklik olduğu zaman aktif olması sağlandı.

  3. Yeni üye olan kullanıcının adı soyadı bilgisi için üyelik oluşturduğu mail adresinin @ten önceki kısmının, kullanıcı adı bilgisi için de üyelik işlemi sırasında kullanıcıya tanımlanan userID’nin kullanılması sağlandı.

  4. Lokma Blog kategorisini SPA projemize taşıdık. Anasayfa sol kategori menüsünden Lokma’ya tıklandığında blog yazılarımızın yer aldığı Lokma Blog sayfasının yeni tasarımımızla yer alması sağlandı.

  5. Kullanıcıları GZT’ye geldiklerinde karşılayacak ve siteyi tanıtacak bir guided tooltip tour entegre ettik. Bu turda kısaca GZT’nin sunduğu bazı fonksiyonları tanıttık.

  6. Reklam içeriklerimiz için sponsorlu içerik kartı tasarımını entegre ettik.

  7. Haber içeriğinde yer alan görsellerin açıklamalarını önyüze yansıması sağlandı.

  8. İletişim widgetına GZT ekibi ile iletişime geçebilmeniz için bir buton eklendi. “Ekibe mesaj gönderin” butonuna tıklandığında açılan formu doldurup mesajlarınızı iletebilirsiniz.

  9. Oturum açıldığında kullanıcı bilgilerinin GZT headera yansımadığı durumlar oluşmaktaydı, bu problem giderildi.

  10. Paylaşılan yorumda kullanıcı adının görünmemesi problemi giderildi.

  11. Profil sayfasında Kaydettiklerim akışına kaydedilen veriler gelene kadar yer alacak skeleton yapısı eklendi.

  12. Detay sayfalarımız için dark mode çalışması tamamlandı.

  13. Profil adreslerinde kullanıcı adının yer alması sağlandı.

Sprint 27 (27 Temmuz – 7 Ağustos)

  1. Default kullanıcı avatarı olarak yorum alanında kullandığımız renkli Okur avatarlarının random olarak gelmesi sağlandı.

  2. Aktivasyon ve Parola Sıfırlama sayfalarında tasarım değişikliğine gidildi.

  3. Mobilde Gazete Manşet storylerinin ekrana sığmaması problemi giderildi.

  4. Mobil storylerde Kapat butonunun kayması durumu giderildi.

  5. Mobil Chrome tarayıcıda bazı cihazlarda meydana gelen ve storyler arası geçişlerde tarayıcının kapanmasına sebep olan durum giderildi.

  6. Detay sayfalarda içeriğin sonunda yer alan etiketlere tıklandığında etiket sayfaları açılmamaktaydı, yapılan düzenleme ile sorun çözüldü.

  7. Akışta haber kartlarında yer alan görseller için skeleton yapımız mevcut, skeleton yapısının oluşması için görselin en-boy bilgisinin gelmesi gerekli. Bu bilgilerin gelmediği dolayısıyla sayfa yüklenirken haber başlık ve açıklama yazısının görselin üstünde yer alması gibi durumlar oluşmaktaydı, bu sorun giderildi.

  8. Maarif Takvim widgetında yer alan Hicri tarih hesaplamasında oluşan problem giderildi.

  9. GZT anasayfada Gazete Manşet postunun gösterilme durumları revize edildi.

  10. Detay sayfalarda kullanılan listeleme alanında tasarım değişikliğine gidildi.

  11. Bir önceki sprintte tamamlanan detay sayfalardaki genel tasarım değişikliği sonrası eksik kalan alanlar tespit edilip çözüldü.

  12. Profil Ayarları sayfasında ve Gazete Manşette kullanılan datepicker revize edildi.

  13. Detayı görüntülenen haberlerin başlık ve içeriklerini gri göstermekteyiz. Yapılan geliştirme ile detayını görüntülediğiniz haberleri En son gezdiklerim sayfasında bulabilmektesiniz. En son gezdiklerim akışında anasayfada kullanılan kart yapısı kullanıldığı için haberlerin başlık ve açıklamaları burada da gri gelmekteydi, yapılan geliştirme ile başlık ve açıklamaların grileşmemesi sağlandı.

Sprint 26 (13 Temmuz - 24 Temmuz)

  1. Detay sayfalarımızda tasarım değişikliğine gidildi:

    Anasayfa ve kategori sayfalarında headerda yer alan Arama, Rastgele, Bildirim vs butonlar detay sayfalarda kaldırıldı. Detayda aşağı scroll yapıldığında GZT logosu ve Giriş Yap butonu arasına ortalayacak şekilde kategori logosunun gelmesi sağlandı.

    Detayda Beğen, Paylaş, Kaydet butonlarının yer aldığı reactionbar, içeriğin soluna alındı, belirginleşerek ortaya çıkması ve soluklaşarak kaybolması için fade in/out efekti eklendi.
    Kategori logo, açıklama ve Takip Et butonu haber başlığının üstüne alındı.

    Yazar için Takip Et butonu ve fotoğraf alanı eklendi.


    İçeriklerimizin sonunda yer alan etiketlerin altına Kaynak alanı eklendi, URL girilmesi durumunda tıklandığında yeni sekmede açılması sağlandı.
    Detay sayfalarımızda yer alan ilişkili haberde yalnızca başlığa yer vermekteydik, geliştirme ile kapak görseli de eklendi.
  2. Röportaj içeriklerimizin detay sayfalarında scroll yapıldığında kapak videosunun sağ üst köşede küçük boyutta oynamaya devam etmesi sağlandı.

  3. Profil ayarları sayfasında girilen kullanıcı bilgilerinin kaydedilmesi ve Profil sayfası headera yansıtılması ile profil sayfalarının dinamikleşmesi sağlandı. Böylelikle kullanıcılar GZT üzerindeki profil sayfalarına yönlendirildi.

  4. Bildirim ayarları sayfasında yer alan Eposta/Bildirim/Günlük Bülten ayarlarının kullanıcı bazlı kaydedilmesi sağlandı.

  5. Haber ve video türündeki içeriklerin kapak videoları için GZTV seçeneği eklendi, GZTV videoları akışta ilk 15 saniye oynayacak, sonrasında “İzlemeye devam et” butonu çıkacak, kullanıcı butona tıkladığında video, GZT story alanında olduğu gibi tam ekran açılacak.

  6. Akışta scroll yapıldığında videoların durmaması, birden fazla videonun aynı anda oynaması ve seslerinin birbirine karışması problemi giderildi.

  7. Gazete Manşet storylerine Detayı Gör butonu eklendi, tıkladığında gazetenin güncel detay sayfasına yönlendirmektedir.

  8. Kategori ya da detay sayfadayken oturum kapatıldığında anasayfaya yönlendirme durumu giderildi, kullanıcının çıkış yaptığında bulunduğu sayfada kalması sağlandı.

  9. Kullanıcılara gönderilen Aktivasyon, Parola Değişikliği ve Hoş geldiniz mailleri için yeni tasarımlar devreye alındı.

  10. Üye girişi yapmayan (anonim) kullanıcılar için Beğen, Kaydet, Yorum butonlarının her birine ilk tıklandığında Login Wall açılması sağlandı. (Tutulan veri gece 12de temizlenecek şekilde ayarlandı, aynı kullanıcı ertesi gün ilgili butonlara ilk tıkladığında yine Login Wall ile karşılaşacak.)

  11. AMP sayfalarında ilişkili haberden sonra gelen bazı paragraflar eksik görünüyordu, problem giderildi.

  12. Lokma sayfamızda headerda eksik alanlar (Arama, Tarif Defterim, Alışveriş Listesi vs) olması durumu ve arama işleminde sıfır sonuç alınması problemi giderildi.

  13. Haberin kapak fotoğrafı açıklaması güncellendiğinde detay sayfaya yansımaması problemi giderildi.

  14. Bildirimler sayfasında ilk 50 bildirimden sonra aynı bildirimlerin tekrarlaması problemi giderildi.

  15. Detayı görüntülenen haberlerin alt kategori içerik sayılarından da düşmesi sağlandı. Örneğin GZTMZT’in alt kategorilerinden Hayvanlar Alemi kategorisine eklenmiş bir içeriğin detayını görüntülediğinizde hem GZTMZT Tümü'nden hem de Hayvanlar Alemi içerik sayısından bir düşmesi sağlandı.

Sprint 25 (29 Haziran - 10 Temmuz)

  1. Akışta haberlerin altında yer alan yorumların popülerliğe göre sıralanması sağlandı.
  2. Akışta ve detay sayfalarda yorumlar popülerliğe göre sıralanırken kullanıcının yeni paylaştığı yorumun en üstte gösterilmesi sağlandı. Fakat sayfa yenilendiğinde yeni paylaşılan yorum popülerlik hesaplamasına göre diğer yorumların arasında yerini almakta.
  3. Detay sayfalarda "En Popüler", "En Yeni" yorum filtreleri çalışır hale getirildi.
  4. Yazılan yanıtların ana yorumdan bağımsız yeni bir yorum gibi paylaşılması sorunu mevcuttu, bu sorun da giderildi.

  5. Yorumun paylaşılma esnasında altında yer alan Beğen, Cevapla, Düzenle, Sil butonları ile yorumun paylaşılma zamanını gösteren tarih alanının aktif edilmeden önce gösterilmeme durumunu soluk mavi ile inaktif gösterilmesi sağlandı.

  6. Oturum açmış kullanıcılar, yorum paylaştıklarında kısa bir süre Okur olarak görünüyor sonrasında kullanıcı ismi ve fotoğrafı yansıyordu, kullanıcı bilgilerinin yorumla eş zamanlı olarak yansıtılması sağlandı.

  7. Bildirimler sayfasında tasarım değişikliğine gidildi. Sola eklenen "Yorumlar", "Beğeniler" sekmeleri için geliştirmelerimiz devam ediyor, tamamlandığında oturum açmış kullanıcılar yorumlarına gelen yanıt ve beğenileri buradan takip edebilecekler.

  8. Foto Galeri, Video ve Gazete Manşet içeriklerimize akışta gelen beğenilerin kaybolması durumu mevcuttu, yapılan geliştirme ile bu problem çözüldü.

  9. Detayı görüntülenen haberlerin başlıklarını akışta gri gösteriyoruz ve görüntülenen haberlerin sayılarını sol kategori menüsünde bağlı olduğu kategorinin içerik sayısından düşürüyoruz. Video ve Foto Galeri içerikleri için bu geliştirmemiz tamamlanmamıştı, bu sprint dahilinde detayı görüntülenen video ve foto galerilerinde ana sayfa sol kategori menüsünde ki içerik sayılarından düşmesi sağlandı.

  10. Timeago alanında kullandığımız paketten kaynaklanan "1 yıldan fazla önce" gibi yazılar gelmekteydi, burada kendi oluşturduğumuz timeago algoritmasını kullanarak bu gibi durumların önüne geçtik.

  11. Post Öykü ve Arkitekt kategorilerimize yeni alt kategoriler eklendi.

  12. Üyelik işlemleri sırasında kullanıcılara gönderilen maillerin tasarım çalışması tamamlandı, projeye entegre edilmesiyle Aktivasyon, Parola Sıfırlama, Eposta Değişikliği ve Hoş Geldiniz maillerini yeni tasarımı ile göndermeye başlayacağız.

Sprint 24 (15 Haziran - 27 Haziran)

  1. Manşete özel kapak fotoğrafı yüklenmesi geliştirmesi tamamlandı. Özel kapak fotoğrafı eklendiğinde akışta haberin başlığı ve açıklama alanının gizlenmesi sağlandı.

  2. Ana sayfa ve kategori sayfalarında yer alan storylerin sıralanmasında bir problem mevcuttu. Storylerin güncellenme zamanına göre sıralanması sağlanarak revize edildi.

  3. Geolocation ile Maarif Takvim widgetında yer alan şehir alanında kullanıcının bulunduğu konum(şehir) bilgisinin seçili olarak gelmesi sağlandı.

  4. CPU iyileştirmeleri yapıldı. %70'lerde ki CPU tüketimi boşta iken %7-10'lara çekildi.

  5. Akışta haber başlıklarının altında yer alan açıklama bölümünde bazı HTML taglerinin yer alması durumu giderildi.

  6. GZTMZT kategorisinin alt kategorilerine özel ikonlar eklendi.

  7. Ana sayfa ve kategori sayfalarında sol kategori menüsünde 14 kategori ismi ve Daha fazla butonu yer almaktaydı. Sol kategori menülerinde 18 kategorinin gösterilmesi sağlandı.

  8. Akışta detayı görüntülenen haberleri kart halinde gri gösteriyorduk, yalnızca başlık ve açıklamanın gri olması sağlandı.

  9. Akış ve detayda yoruma eklenen GZT ve Yenişafak linklerin tıklanabilir olması sağlandı.

  10. Google One Tap Sign In entegrasyonu tamamlandı. Chrome tarayıcıda oturum açmış kullanıcıların GZT’ye geldiklerinde sağ üstte çıkan popup ile tek tıkla oturum açabilmesi sağlandı.

  11. Haber detay sayfalarına Table of Content çalışması yapıldı. Detayda kullanılan H2 ve H3 tagleri kullanılarak içindekiler tablosu hazırlandı.

  12. Mobil gazete detay sayfasında kullanıcılardan gelen zoom problemleri giderildi.

  13. Ana sayfada yer alan Maarif Takvim widgetına skeleton yapısı eklendi.

  14. Çerez Politikaları popup uyarıda tasarım değişikliğine gidildi. Özellikle mobil için Kapat butonunun kolay tıklanabilir olması sağlandı.

  15. Günlük gazetelerin yer aldığı Gazete Manşet storysinin ana sayfa storylerde saat 06:00'da ilk sırada konumlanacak şekilde gösterilmesi sağlandı.

    Aynı zamanda Gazete Manşet postunun da manşette saat 06:00'da ilk sırada konumlanacak şekilde gösterilmesi sağlandı.

  16. Kapağa eklenen videoların en boy bilgilerinin alınması ve bu boyutlara göre boydan video alanına yerleştirilip enden daraltılarak önyüzde gösterilmesi geliştirmesi tamamlanmıştı. Fakat bazı haberlerin kapak videoların en boy bilgilerini almakta problem yaşanmaktaydı bu nedenle tarayıcı boyutunu aşan dikey videolarla karşılaşmaktaydık. Tüm haber türlerinde video en boy bilgilerinin alınması sağlanarak problem giderildi.

  17. Mecra kategorisinin alt kategori sayfalarında yer alan widgetların başlıklarında yaşanan Türkçe karakter problemi giderildi.Aynı zamanda Ne okumalı ve Portreler alt kategori sayfalarında yer alan widgetlarda Nihayet kategorisine ait içerikler de yer alıyordu. Nihayet kategorisinin de aynı isimli alt kategorileri olmasından kaynaklanan bu problem de giderildi.

  18. Headerda yer alan Rastgele butonunun yüksek memory kullanımı giderildi.

  19. DOM boyutunda iyileştirmeler yapıldı.

  20. Videolar için lazy load çalışması yapılarak ekran dışında kalan videoların yüklenmesi önlendi.

Sprint 23 (1 Haziran - 12 Haziran)

  1. Gztmzt kategorisinin kapak görseli güncellendi.

  2. Nihayet ve Jurnalist kategorilerinin alt kategorileri güncellendi, yeni kategoriler eklendi

  3. Gazete Manşet detay sayfalarda en altta yer alan 8li kartta tamamı büyük harflerle gelen gazete isimleri yalnızca baş harfleri büyük olacak şekilde güncellendi.

  4. Kategori sayfalarına kategorilerin faviconları eklendi. Kategori, alt kategori ve detay sayfalarda tarayıcı sekmesinde ilgili kategorinin faviconu gelmektedir.
  5. CPU tüketimi ile ilgili iyileştirilmeler yapıldı.
  6. Login Wall geliştirmesi tamamlandı. Kullanıcılar headerda yer alan Giriş Yap butonuna tıkladığında Login Wall açılmakta ve burada Google hesaplarıyla, Facebook hesaplarıyla ya da kayıtlı oldukları eposta ve parola ile oturum açabilmektedirler. Aynı zamanda eposta ve parola ile yeni kayıt oluşturabilmektedirler. Ve Parolanızı mı unuttunuz linkine tıklandığında kullanıcının yazmış olduğu eposta adresine parola yenileme bağlantısı gönderilmektedir.
  7. Timeago algoritması güncellendi. Mobil ve webde Safari tarayıcıda timeago alanının eksili değer gelmesi problemi giderildi.
  8. Haber detaylarda içerik alanına eklenen giflerin oynamama sorunu giderildi.
  9. Ana sayfa sol kategori menüsünde kanallarımıza son 24 saatte eklenen içerik sayısını göstermekteydik. Yapılan geliştirme ile kullanıcının içeriğini okuduğu haberlerin içerik sayısından düşürülmesi ve akışta gri okundu olarak gösterilmesi sağlandı.

  10. Yorum düzenleme işleminde ortaya çıkan problemler giderildi.

  11. Ana sayfada yer alan Maarif Takvim widgetında namaz vakitleri ile ilgili yaşanan problem giderildi.

  12. 1500 karakterden az içeriğe (başlık+açıklama+içerik) sahip detay sayfalara (video ve gazete manşet dışında) noindex, nofollow tagleri eklenerek Google tarafından indexlenmemesi sağlandı.

  13. Foto galeri türündeki içeriklerimize akışta ve detay sayfalarda lazy image çalışması yapılarak ekran dışında kalan görsellerin yüklenmesi önlendi

  14. İçerik sayfalarında en sonda yer alan 8li kart yapımızda lazy load çalışması yapılarak kartlarda yer alan görsellerin ekran dışındayken yüklenmesi engellendi ve performans iyileştirmesi yapıldı
  15. Kapak videolarının en-boy bilgilerini kullanarak dikey videoların boylarının tarayıcı boyutunu aşmaması sağlandı.

  16. Çerez politikaları popup uyarısının pencere kapandığında tekrar çıkması problemi giderildi

  17. Kullanıcıların kullandıkları parolayı değiştirebilecekleri sayfa oluşturuldu. Parola değiştirme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

  18. Akışta haber kartlarına skeleton yapısı eklendi.

Sprint 22 (18 Mayıs- 1 Haziran)

  1. Gazete detay sayfalarında gazete görselinin üzerine “Büyütmek için tıklayınız” butonu eklendi.

  2. Akışta ve detay sayfalarda tamamı büyük harflerle gelen gazete isimleri yalnızca baş harfleri büyük olacak şekilde güncellendi.

  3. Infografik türündeki içeriklerimizin mobil detay sayfalarında beğeni sayısının gelmemesi problemi giderildi.

  4. Arkitekt anasayfa sol kategori menüsüne eklendi. Arkitekt ve Podcast kategorileri soluk gri olarak gösterildi yanlarında Yakında! ibaresi eklendi.
  5. Akışta yer alacak reklam kartı tasarım çalışması tamamlandı.
  6. Etiket sayfası çalışma algoritması düzenlendi.
  7. Jurnaliste yeni alt kategoriler eklendi
  8. "Kategori Kanalına Abone Ol" işlemi aktifleştirildi. Detay sayfalarda oturum açmış kullanıcının eposta adresinin footerda yer alan textboxta dolu olarak gelmesi sağlandı. Kullanıcı footerda Abone ol butonuna tıkladığında yazılı olan eposta adresi ile bulunduğu detay hangi kategorinin içeriği ise o kategoriye abone olmaktadır. Yazılı gelen eposta adresini silip başka bir adres yazarak da kategoriye abone olunabilir. Kullanıcı kategoriye abone olduğunda o kategorinin editörlerinin seçtiği 5 içerikten oluşan günlük bülten maili gönderilmektedir.
  9. Videolar için lazy load çalışması yapıldı.

Sprint 21 (4 Mayıs - 15 Mayıs)

  1. Kullanıcılardan gelen taleple Gazete detay sayfalara, gazeteler arası geçişin sağlanabilmesi adına gazete widgetı eklendi. Kullanıcı detay sayfadayken sol menüden aynı tarihli diğer gazetelere geçiş yapabilmektedir.
  2. Gazete manşet tarih widgetına skeleton yapısı eklendi.

  3. Gazete Manşet son 24 saatte girilen içerik sayısının anasayfa sol kategori menüsünde yer alması sağlandı.

  4. Rastgele butonuna tıklandığında akışta ki ilk içeriğe gidilmesi sağlandı.
  5. Mobil detay sayfalara scroll yapıldığında ortaya çıkan beğen butonu eklendi.
  6. Ana sayfada yer alan Fikstür, Puan Durumu ve Piyasalar widgetlarının skeleton çalışması yapıldı.Performans açısından boyutu büyük hatası veren takım logolarının boyutları küçültüldü.
  7. Detayın sonunda yer alan ilgili haberler bölümünde yer alan içerik sayısı 6 dan 8 e çıkarıldı. Bununla birlikte footer alanı da genişletildi.

  8. Performans açısından boyutu büyük hatası veren takım logolarının boyutları küçültüldü.

  9. Yorum alanında akışta ve detay sayfalarda iki popüler yorum gösterilmekteydi, bu durumunda kullanıcı yeni bir yorum paylaştığında bu yeni yorum diğer yorumların arasına gidiyor ve kullanıcıda yorum paylaşılmadı hissiyatı oluşturabiliyordu. Bu durumu düzeltmek adına kullanıcı yeni yorum yaptığında yorum listesinin güncele dönmesi (yorum paylaşılma tarihine göre sıralanması) ve kullanıcının yapmış olduğu yeni yorumun en üstte yer alması sağlandı.
  10. Akışta içeriklerin altında yorum beğeni kaydet sayılarının gösterilmesi sağlandı.

  11. Yorum paylaşılma işlemi gerçekleşene kadar aktif olarak kullanılamayan Beğen, Cevapla, Düzenle, Sil butonlarının kullanıcıyı yanıltmamak adına yorum paylaşılana kadar gizlenmesi, yorum paylaşıldıktan sonra önyüzde yer alması sağlandı.

  12. Ana sayfa, kategori ve alt kategori sayfalarına eklenecek İletişim widgetı tasarım çalışması yapıldı. Tüm sayfalarda varsa mevcut widgetların en altına gelecek şekilde ve sticky yapıda eklendi.

  13. Tüm içeriklerimizde yer alan görsellerin en boy bilgilerini akışta ki haberlerin verilerini çektiğimiz apilere ekledik. Bu geliştirme görsellerin lazy load çalışması için kullanıldı.

  14. Akışta ve detay sayfalarda yorum alanında herhangi bir yorumun Cevapla butonuna tıklandığında öncelikle var olan cevapların listelenmesi(cevap var ise), sonrasında Cevaplama alanının en altta açılması sağlandı.

  15. Detay sayfalarda yorumlara “En Popüler” ve “En Yeni” şeklinde sıralama filtreleri eklendi.

  16. Story alanı ve Piyasalar widgetında ortaya çıkan cache kaynaklı eski verilerin gelmesi problemi giderildi.

  17. Yeni eklenen iletişim widgetında “Nasılız? Görüşlerinizi paylaşın” butonuna tıklandığında hotjar feedback in açılması sağlandı.
  18. Daha önce bildirim menüsünde kullandığımız time ago akışa da entegre edildi.
  19. Dijital dergilerimizin (Cins, Derin Tarih, Gerçek Hayat, Nihayet, Post Öykü, Skyroad) içeriklerine de ilgili haberler (6lı kart) yapısı eklendi.
  20. Footer üzerindeki görsellere lazy load çalışması yapıldı.

Sprint 20 (20 Nisan - 2 Mayıs)

  1. Kurumsal iletişim sayfamızda kullanıcıların görüşlerini bildirdiği İletişim Formu içerisinde ki Konu Seçiniz alanı çalışmamaktaydı, bu sayfada ki form problemi giderildi.
  2. Mobil tabbar da yer alan geri butonuna tıklandığında bir önceki sayfaya değil ana sayfaya dönüyordu bu problemi giderildi.
  3. Piyasalar widgetında bazı CSS değişiklikleri yapıldı.

  4. Röportaj widgetında farklı kategorilerin içeriklerinin de yer alması problemi giderildi

  5. Mecra - Haftanın Özeti kategorisinde yer alan Haftalar widgetının aktif haftaya focuslanması sağlandı.

  6. Ana sayfa ve kategori sayfalarında storylerin çekildiği apiye take parametresi eklendi ve storylerin 50şer çekilmesi sağlandı.

  7. Kategori sayfalarına özel hazırlanmış kapak görselleri eklendi.

  8. Dijital dergi içeriklerinde, içeriğin sonunda, etiket alanında yer alan kategori butonlarına tıklandığında alınan hatalar giderildi

  9. Kapağa eklenen giflerin resizerdan geçirilmeden gösterilmesi sağlandı. Resizerdan geçirilen gifler oynamamaktaydı.

  10. Tarayıcı boyutunu aşan dikey videolar için videolara maksimum yükseklik verildi. Bu videoların ilgili boyutta küçültülerek sağ ve sol kısımlarının siyah çerçeveli olarak görünmesi sağlandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >