GZT, dijital medya eğitimi kapsamında Azerbaycan'da medya temsilcileriyle buluştu

Bakü, Azerbaycan
Bakü, Azerbaycan

3 Ekim'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Medya Geliştirme Ajansı tarafından "Dijital haberlerin okunabilirliğini artırmaya yönelik modern stratejiler" projesinin açılış töreni gerçekleştirildi. Etkinlikte
Albayrak Medya Grubu bünyesinde yer alan GZT dijital platformunun Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Video Şefi Kerim Asker ve Etkileşim Takım Lideri Suat Özdemir dijital medyada haber hazırlama aşamaları, sosyal medyada güçlü bir marka oluşturulması, multimedya ve etkileşimli unsurların kullanımı gibi konularda sunumlarını gerçekleştirdi.

3 Ekim 2023'te Medya Geliştirme Ajansı tarafından "Dijital haberlerin okunabilirliğini artırmaya yönelik modern stratejiler" projesinin açılış töreni gerçekleştirildi. 50 haber sitesinin yaklaşık 100 çalışanının yanı sıra çok sayıda yükseköğretim kurum ve kuruluşundan konukların katılımıyla iki gün sürmesi planlanan programa GZT dijital platformunun Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Video Şefi Kerim Asker ve Etkileşim Takım Lideri Suat Özdemir katıldı.

Açılış töreninde konuşan Medya Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Ahmet İsmayilov,haber sitelerinin dinamik trendlere uyum sağlaması, okuyucuların ilgisini çekmesi ve okuyucuların ilgisini çekecek etkili içerik ve pazarlama stratejileri oluşturması gerektiğini vurguladı. Ayrıca medya alanındaki trendlerin sık sık değiştiği ve yeni araçların gündeme geldiği dijital küreselleşme süreçlerinde okur kitlesini korumanın önemini ele aldı.

Proje kapsamında düzenlenecek eğitimde tanınmış uzmanların dijital medyada haber hazırlama aşamalarını, dikkat çekici manşetlerin oluşturulmasını, haberin ilgi çekici sunumundan sonra göstergelerin ölçülmesini, haberin kullanım aşamalarını öğreneceklerini ifade etti.

Multimedya ve etkileşimli unsurların kullanımı, dijital kaynaklardan elde edilen verilerin analizi, veriye dayalı içerik stratejilerinin uygulanması, sosyal medyada güçlü bir marka oluşturmak, web sitesi tasarımı ve kullanıcı deneyimini optimize etmek, kişiselleştirme ve uygulamaları hayata geçirme gibi önemli başlıklar ele alındı.

Etkinlikte konuşan Albayrak Medya Grubu bünyesinde yer alan GZT dijital platformunun Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, projenin ilgili alanda faaliyet gösteren medya temsilcilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra karşılıklı bilgi alışverişini de ele aldı. Alanında uzman kişilerin, içerik oluşturucuların ve editörlerin katılımıyla çevrimiçi medyanın geliştirilmesine ilişkin fikirlerin tartışıldığı toplantıda, bunun ağ oluşturma fırsatları yaratması açısından önemine dikkat çekildi.

Albayrak Medya Grubu bünyesinde yer alan GZT dijital platformunun Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, projenin ilgili alanlarında faaliyet gösteren medya temsilcilerinin katıldığı programda basın mensuplarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi konusunda sunum yaptı. Etkinlikte GZT Video Şefi Kerim Asker, "Haberin ilgi çekici sunumu: Video haber sunumu" konusunu, GZT Etkileşim Takım Lideri Suat Özdemir “Dijital Medyada Tahmin ve Analiz” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Etkinlikte "Dijital haberlerin okunabilirliğini artırmaya yönelik modern stratejiler" projesinin temel amacının dijital haberlerin okunabilirliğini artırmak, bu sayede haber sitelerinin okuyucu kitlesini genişletmek ve bu doğrultuda mevcut araç ve stratejilerin etkin bir şekilde uygulanmasını teşvik etmek olduğunu belirtmek olduğu belirtildi. Projenin, 50 haber sitesinin yaklaşık 100 çalışanının yanı sıra çok sayıda yükseköğretim kurum ve kuruluşundan konukların katılımıyla iki gün sürmesi planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >