GZT ekibi Gazze için alınan ambulansları Mısır'dan yolcu etti

Gzt Ambulans Kampanyası
Gzt Ambulans Kampanyası

GZT ve Yeryüzü Doktorları ekibinin gerçekleştirdiği 'Gazze'ye Ambulans' kampanyasıyla alınan ambulanslar Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mısır'dan Refah Sınır Kapısına doğru uğurlandı.

GZT’nin başlattığı Albayrak Medya’nın desteklediği Gazze’ye Ambulans projesi SMS ve IBAN numaraları üzerinden toplanan bağışlarla ambulans alımı gerçekleştirildi.

Gazze'ye Ambulans kampanyası kapsamında alınan 2 ambulans, Kahire'den Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıktı.

Ambulanslar nasıl ulaştırılacak?

Ambulansların Gazze yolculuğunda hangi aşamalardan geçeceğini Yeryüzü Doktorları Programlar ve Operasyonlar Müdürü Taha Zeren anlattı.

Zeren, yurt dışından satın alınan ambulansların öncelikle İskenderiye'ye getirildiğini, İskenderiye'de özel ekipman montajları gerçekleştirilen ambulansların daha sonra Mısır'ın başkenti Kahire'ye gönderildiğini aktardı.

Ambulanslar, Kahire'den önce İsmailiye'ye ardından ise Sina'ya giderek oradan Refah Sınır Kapısı'na gönderilecek. Kerem Ebu Salim bölgesinde İsrail askerlerinin kontrolünün ardından tekrar Refah Sınır Kapısı'na giden ambulanslar, Gazze'ye teslim edilecek.

Ambulansın İçi

Yardım süreci nasıl oldu?

GZT ekibi, Gazze'de devam eden insani krizde sağlık hizmetlerinin önemini ve ihtiyacını göz önünde bulundurarak, bölgeye ambulans desteği sağlamak amacıyla harekete geçti. Bu önemli projede Yeryüzü Doktorları ile iş birliği yaparak, Gazze'deki yaralılara acil müdahale sağlanmasına destek olmayı hedefledi.

GZT’nin başlattığı Albayrak Medya’nın desteklediği Gazze’ye Ambulans projesi SMS ve IBAN numaraları üzerinden toplanan bağışlarla ambulans alımı gerçekleştirildi.

GZT’nin 1 ambulans için 1 Şubat’ta başlattığı projede 9 günde 5.397.864,55 TL’ye ulaşıldı. Toplanan miktar yaklaşık 2 ambulans alımına tekabül ederken ikinci ambulansın kalan tutarını Albayrak Medya üstlendi.

2. Ambulans


Gazze’deki sorunları sürekli olarak dile getiren ve bununla birlikte farkındalık oluşturmak için projeyi başlatan GZT ekibi, takipçileriyle paylaştığı ve yaygınlaştırdığı projeyi çok kısa sürede tamamladı.

GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ile Yayın Şefi Esma Küçükislamoğlu Aydın, son durumu şeffaf şekilde aktarmak için ambulansın gönderildiği bölgedeydiler. Kampanyanın sürecini ve detaylarını takipçilerle şeffaf bir şekilde paylaştılar.

Sosyal medya platformlarından ve GZT'nin resmi sitesinden, ambulansın gönderilme süreci ve son durumu hakkında düzenli güncellemeler yapıldı.

Donanım ve Tıbbi Malzemeler

Gazze’de son durum ne?

Saldırıların 140. gününde ve her geçen gün şiddetini artırdığı Gazze’de halk yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

Saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 313 Filistinli öldü, 69 bin 333 kişi yaralandı.7 Ekim'den bu yana nüfusun yaklaşık yüzde 85'ini oluşturan 2 milyona yakın insan Gazze’de birden çok kez yerinden edildi. Milyonlarca kişi Refah’a sığınmak durumunda kaldı. Hastanelerin hizmet dışı kaldığı Gazze’de 30 hastane, 53 sağlık merkezi, 150 sağlık kurumu, 122 ambulans kullanılamaz hale geldi.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildi. Gazze’de krizin başından beri en çok etkilenen grup, en savunmasız olan kadın ve çocuklardır. Gazze halkı temiz su, temiz gıda ve sağlığa erişim gibi temel haklardan mahrum bırakıldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >