GZT Gazze'ye 2 ambulans gönderiyor

Arşiv
Arşiv

Türkiye'nin yeni nesil haber platformu GZT, Gazze'deki felakete karşı yaralara merhem olmak için Yeryüzü Doktorları ile başlattığı 'Gazze'ye Ambulans' projesi kapsamında büyük bir başarıya imza attı. Kampanya boyunca toplamda 4 milyon 890 bin 804 lira bağış toplandı. Bu destek, Gazze'deki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine büyük katkı sağlayacak.

GZT ekibi, dünyadaki milyonlarca insan gibi Gazze'de yaşanan acılara duyarsız kalmadı ve iyilik için çalışan gruplardan biri olarak aktif rol aldı.

Gazze'deki yaralara merhem olmak isteyen ekip, sağlık hizmetlerinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirleyerek 'Yeryüzü Doktorları' ile bir proje başlattı.

Bu proje çerçevesinde GZT ve Yeryüzü Doktorları iş birliğiyle Gazze'ye ambulans, tıbbi ekipman ve ilaç desteği sağlanması hedeflendi.

'Gazze'ye Ambulans' hedefiyle başlatılan kampanya sonucunda ise 4 milyon 890 bin 804 lira yardım toplandı. Yaklaşık 3 milyon liralık bağış, sms yoluyla yapıldı, geri kalan miktar ise diğer bağış kanalları aracılığıyla sağlandı.

Yardım kampanyası noktalandı, süreç devam ediyor

Yapılan bu bağışlarla birlikte, ikinci ambulansın alınması için gereken miktarı tamamlamak üzere Albayrak Medya Grubu devreye girdi. İkinci ambulans için kalan miktarı çatısı altında bulunduğumuz Albayrak Medya Grubu tamamlayacak.

Devam edecek olan süreçte Yeryüzü Doktorları, Mısır'da yaklaşık 3,5 milyon liraya ambulansı tedarik ederek Gazze'de hizmet vermesi için sınırdan geçirecek.

Uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanan ambulans Gazze'deki sağlık ekiplerinin hizmetine sunulacak. Ayrıca, yardım kampanyası kapsamında toplanan miktarla alınacak ilaçlar da ambulanslarla birlikte bölgeye taşınacak.

Ambulanslar nasıl ulaştırılacak?

Sağlık yardımlarının Gazze'ye ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı üzerinden koordinasyon sağlanıyor.

Yardım TIR'ları sadece sınırda görevli 34 STK'nın oluşturduğu Ulusal Koalisyon'la içeri girebiliyor. Yeryüzü Doktorları, Ulusal Koalisyon'da yer alan sivil toplum kuruluşları ile çalıştığı için yardımı Gazze'deki sağlık ekibiyle buluşturabilecek.

Sürecin tamamen şeffaf şekilde yürütülmesi için GZT ekibi olarak ambulansı uğurlamak için bölgede olacağız.

Teşekkür...

GZT olarak, Yeryüzü Doktorları ile birlikte başlattığımız 'Gazze'ye Ambulans' kampanyası kapsamında toplanan bağıştan ötürü tüm destekçilere ve bağışçılara en içten teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sizlerin büyük destekleri ve duyarlılığınız sayesinde, Gazze'deki yaşanan dramı bir nebze olsun hafifletmek için önemli bir adım atmış olduk.

Bu bağışlar, Gazze'deki sağlık hizmetlerinin güçlenmesi, yaralılara acil müdahale edilmesi ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılması için hayati önem taşıyor.

Sizlerin değerli desteğiyle, bu yardımları Gazze'ye ulaştıracak olmanın heyecanı ve sorumluluğunu taşıyoruz.

Süreçte yaşanacak gelişmeleri siz değerli takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >