GZT Manavgat'tan bildiriyor: Son durum ne?

GZT ekibi, Manavgat'tan bildiriyor.
GZT ekibi, Manavgat'tan bildiriyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken GZT ekibi olarak bölgeye gittik. Saha Editörü Ümmügülsüm Durmuş ve Video Editörü Emin Karaçak, Manavgat ve çevre köylerdeki son durumu özetledi. Zaman zaman nefes almanın dahi zorlaştığı bölgedeki gelişmeleri anbean aktaran ekibimiz gözlemlerini de GZT Haber Merkezi'yle paylaşmaya devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan ve halen süren, 3 kişinin de hayatını kaybettiği yangın tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ediyor. Farklı şehir ve ilçelerde de başlayan yangınlar sonrası GZT 'saha ekibi' Manavgat'a hareket etti.

Saha Editörü Ümmügülsüm Durmuş ve Video Editörü Emin Karaçak, bölgedeki son durumu anbean GZT Haber Merkezi'yle paylaşmaya devam ediyor.

Köylerin büyük çoğunluğuna ulaşım yok

GZT Editörleri, Manavgat'taki çok sayıda köye halen erişim olmadığını ifade ediyor. Güvenlik gerekçeleriyle kapatılan yollar, tehlikeli bölgelere girişin önüne geçiyor.

Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Hemen hemen her dönemece yerleşen güvenlik güçleri, kurtarma ekiplerinin işini kolaylaştırmak için bölgedeki yoğunluğu sıfırlama çabasında.

Gündüz saatlerinde kısmen azalan yangın etkisi, gecenin ilerleyen saatlerinde artan rüzgarla birlikte yeniden harekete geçti.

En zorlu alan: Avason

Manavgat'ın Avason Köyü, bölgenin en zorlu alanı konumunda.

Yangının ilerleyişi rüzgarın yönü dolayısıyla hep bu bölgeye doğru oluyor ve Avason’a ulaşımın zor olması da ekipleri zorluyor.

"Çalışmalar sürüyor"

GZT ekibi, ekiplerin havadan ve karadan çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederken artan dumanın etkisiyle nefes almanın bile zaman zaman zorlaştığının altını çiziyor. Rüzgarın artış gösterdiği her an, çalışmalara anlık kesintiler yaşatabiliyor.

Bölgede internet ve telefon kullanımı da büyük ölçüde zorlaşmış durumda.

Hem şebeke hataları hem de düşen sinyaller iletişim kurmayı zorlaştırabiliyor.

"Tilkiler Köyü'nde ağaçlar devriliyor"

Yangının merkezine yakın konumdaki Tilkiler Köyü'nde ağaçlar, alevlerin etkisiyle devrilmeye başladı. Bölgedeki ekipler müdahale etmekte zorlanıyor.

Editörlerimiz, bölgede bir itfaiye aracının da yandığını ifade ediyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >