GZT Yayın Yönetmeni Gezer, dijital medyanın gelişimini Genç Yeryüzü Doktorları gönüllülerine anlattı

GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu öğrencileriyle buluştu.
GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu öğrencileriyle buluştu.

Yeryüzü Doktorları, üniversite öğrencisi gönüllülerinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları toplulukları için Kocaeli’nin Kefken ilçesinde Yönetim Kampı düzenledi. GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer, Kocaeli Kefken Gençlik Kamp alanındaki etkinliklerin ilk oturumunda 'dijital medya ve gönüllülük' üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Üniversiteli gençlerle bir araya gelen Gezer, dijital medyanın gelişimini ve gönüllü çalışmalarında medyanın gücünü anlattı.

Yeryüzü Doktorlarının iyilik hareketinin nesilden nesile devamının sağlanmasında öncü olan Genç Yeryüzü Doktorları; Ankara, İstanbul, Trabzon, Diyarbakır, İzmir ve Konya gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Gençlik Kampında buluştu. 53 üniversiteden 80 öğrencinin katılım sağladığı kampta toplulukların tanışması, yıllık durum değerlendirmesi ve sosyal etkinliklerle eğlenmeleri amaçlandı.

GZT üniversiteli gençlerle buluştu

Kocaeli Kefken Gençlik Kamp alanında olan etkinliklerin ilk oturumunda “dijital medya ve gönüllülük” konusunda konuşmak üzere GZT Genel Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer üniversiteli gençlerle bir araya geldi. 1 saatlik oturumda dijital medyanın gelişimini ve gönüllü çalışmalarında medyanın gücünü Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu öğrencileriyle paylaşan Gezer, etkinlik boyunca tecrübelerini ve üniversiteli öğrencilerinin merak ettiklerini anlattı. Etkinlik sonunda Gezer’e plaket takdimi yapıldı.

Kampın ikinci oturumunda Yeryüzü Doktorları’nın yurt dışı saha programlarının medya destekçileri yer aldı. Öğrencilerle saha şartları ve zorluklarını paylaşan gönüllüler, her şeye rağmen sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmenin değerli olduğunu paylaştı. Günün son oturumunda Yeryüzü Doktorları’nın Program ve Operasyonlar Müdürü Taha Zeren’de “İnsana Karşı Yapay Zeka” konu başlığında bir sunum yaptı. Üniversiteli gençlere yapay zekanın doğru bilgiler ışığında kullanıldığında ne kadar fayda sağladığını aktaran Zeren’in sunumu ardından öğrenciler sosyal etkinliklerle kampın ilk gününü tamamladı.

Gönülden gönüle gençlik kampı 3 gün sürecek

Her yıl gönüllü öğrencileri için gençlik kampı organize eden Yeryüzü Doktorları, Türkiye'nin dört bir yanında gelen öğrencilerle birlikte dolu dolu 3 gün geçirecek. Çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenen kampta ayrıca proje yazma eğitimi de verilerek gençlerin hem kişisel hem de mesleki kazanım elde etmesi sağlanacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >