GZT'nin 'Gazze'ye Ambulans' kampanyası ilk aşamada 1.552.980,68 TL'ye ulaştı

Arşiv
Arşiv

GZT'nin Yeryüzü Doktorları işbirliğiyle başlattığı 'Gazze'ye Ambulans' kampanyası ilk aşamada büyük bir başarı elde etti. Kampanya kapsamında toplamda 1.552.980,68 TL bağış toplandı.

Türkiye'nin yeni nesil haber platformu GZT, Gazze'de yaşanan felakete karşı yaralara merhem olmak için 'Yeryüzü Doktorları' ile birlikte 'Gazze’ye Ambulans' projesi başlatmıştı.

01.02.2023 tarihinde başlatılan 'Gazze'ye Ambulans' kampanyası, ilk 24 saatte toplamda 1.552.980,68 TL bağışa ulaştı. Bu anlamlı kampanyaya Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı.

Bağışların büyük bir kısmı, 1.269.750,00 TL'lik miktarla SMS bağışlarından geldi. Diğer bağış kanalları üzerinden toplanan 283.230,68 TL ise kampanyanın geniş yelpazedeki destekçileri tarafından sağlandı. Bu bağışlar, projeye dâhil olan çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleşti.

İlk ambulansın yüzde 41'i tamamlanmış durumda

Toplanan bağışlar sayesinde, kampanyanın hedefine ulaşmak adına ilk ambulansın yüzde 41'i tamamlanmış durumda.

Kampanyanın bu aşamasında toplanan bağışlar, ilk ambulansın finansmanını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda gelecek birkaç ambulansında yola çıkması için temel oluşturacak.

Toplumun bu projeye gösterdiği destek, Gazze'de yaşanan felakete karşın acil durum müdahale kapasitesini artırarak daha fazla kişiye hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunma amacını destekliyor.

GZT Ambulans Kampanyası'na gösterilen bu büyük ilgi ve yardımseverlik, toplumun Gazze'de yaşanılanlara olan duyarlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Siz de bağışlarınızla devam eden kampanyamıza destek olabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >