GZT'ye gelen 'Emine Bulut' yorumunu uzmanına sorduk: 2 yıla kadar hapis cezası

GZT'nin Instagram paylaşımına gelen 'nefret' söylemini Ceza Hukukçusu Rıza Saka'ya sorduk.
GZT'nin Instagram paylaşımına gelen 'nefret' söylemini Ceza Hukukçusu Rıza Saka'ya sorduk.

Kırkkale'de eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut'un son sözlerinin yer aldığı Instagram paylaşımımıza gelen yorumlardan biri kan dondurdu.

Profilinde adının 'Soner Çakır' olduğu yazan 'kom_soner78' isimli kullanıcı, "Bir kadın ölüyorsa hak etmiştir... Adamı bu raddeye getiren kadındır... " yorumuyla diğer kullanıcıların tepkisini çekti.

Duyarlı vatandaşlar şahsı sosyal medya üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet ederken, itiraf niteliğindeki yorumuyla eşini açıkça 'öldüreceğini' söyleyen şahsın bu söylemlerini Ceza Hukukçusu Rıza Saka'ya sorduk.

Rıza Saka, "Türk Ceza Kanunu'na göre bu, suçu ve suçluyu övme suçudur. İşlenmiş bir suçu veya suçluyu alenen öven bir kimse 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır." dedi.

Kırıkkale’de bir restoranda eski eşi Emine Bulut (38) ile F.B. (43) arasında tartışma yaşandı. F.B, 10 yaşındaki kızının yanında eski eşi Emine Bulut’u bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Bulut, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinden kaçan F.B, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kırıkkale Adliyesine sevk edilen F.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yürek yakan feryat: Anne lütfen ölme

GZT'nin Instagram hesabından yayımladığımız paylaşıma yüzlerce yorum geldi. Fakat yorumlardan biri vardı ki okuyanların kanını dondurdu.

"Benim eşimin sonucu da böyle olacak"

Profil hesabında adının 'Soner Çakır' olduğu yazan 'kom_soner78' isimli kullanıcı, "Bir kadın ölüyorsa hak etmiştir... Adamı bu raddeye getiren kadındır... Benim eşimin de bana yapmadığı kalmadı, sabrım tükendi çocuklarım için sabrediyorum ancak dayanacak gücüm kalmadı... Ayrıca kadınları bu kadar erkeğin üzerine salan devlettir, kanunlardır. Kadın bir şey yaptığını zannediyor, devletin kendisini koruyacağını zannediyor ancak sonuç ortada... Olan evlatlarımıza oluyor... Benim eşimin sonucu da böyle olacak olan evlatlarıma olacak ancak dayanamıyorum yapacağım... Ya gelecek ya sonuç bu..." yorumuyla tepki çekti.

GZT kan donduran yorumu ceza hukukçusuna sordu

Yorumuyla dikkati çeken ve sosyal medyada büyük tepki uyandıran yorumun ardından bazı kullanıcılar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu.

GZT, eşini öldüreceğini itiraf eden 'kom_soner78' isimli kullanıcının yorumunu Ceza Hukukçusu Rıza Saka'ya sordu.

Bu yorumun Türk Ceza Kanunu'na göre suç olduğunun altını çizen Saka, "Bu suçu ve suçluyu övme suçudur. Bu kişi resmen nefret suçunu ortaya koymuştur. İşlenmiş bir suçu veya suçluyu alenen öven bir kimse 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır." dedi.

Emine Bulut'u öldüren eski eşi F.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emine Bulut'u öldüren eski eşi F.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eşini öldüreceğini söylemesi 'itiraf' niteliği taşır mı?

"Benim eşimin sonucu da böyle olacak" cümlesiyle eşini öldüreceğini söyleyen şahıs hakkında Ceza Hukukçusu Saka şöyle konuştu:

"Burada da alenen övme söz konusu. 'Ben de yapacağım' ise tehdit olarak değerlendirilir ve o ayrı bir suçtur. Bu konuda savcılık bir soruşturma açabilir."

Şahıs nasıl yakalanabilir?

"Kullanıcı adı belli olan kimselerin IP adresleri bulunarak şahıs tespit edilebilir." diyen Saka, "Instagram'la irtibat kurularak ortada bir 'hayati tehlike' olduğu ifade edilerek kişisel bilgileri de alınabilir." şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >