GZT'ye sor: 'Yeni eğitim süreci nasıl şekilleniyor?'

Sınıfta kalma ortadan kalktı mı?
Sınıfta kalma ortadan kalktı mı?

Koronavirüsle birlikte 'uzaktan' devam eden eğitim süreçleri, geleceğe dair birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Birçok öğrenci 'sınıfta kalma' olup olmayacağını, yıl kaybı yaşayıp yaşamayacağını merak ederken açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi.

Bakan Selçuk, 'birinci dönemde alınan notların geçerli olacağını' belirtti ve not ortalamasına bakılmaksızın bir üst sınıfa geçileceğini duyurdu.

Koronavirüsün hızlı biçimde her şeyi değiştirdiği bugünlerde eğitim de dönüşüme ayak uydurmuş, yeni yöntemlerle devam eder hale gelmişti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sistemine geçişe en erken karar veren ülkeler arasında yer alan Türkiye, 'EBA akademik destek platformu' üzerinden derslere devam etmiş, öğrencilerin kaybı en düşük seviyede tutulmaya çalışılmıştı.

EBA uzaktan eğitim süreci, internet üzerinden yapılan derslerle devam ediyor.
EBA uzaktan eğitim süreci, internet üzerinden yapılan derslerle devam ediyor.

Öğrencilerin internet üzerinden devam ettikleri eğitim süreci devam ederken birçok öğrenci 'sınıfta kalma olacak mı?' sorusunu sorar durumdaydı. Resmi açıklama bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, öğrencilerin içini rahatlatan ve mağduriyeti ortadan kaldıran açıklamayı sabah saatlerinde yaptı.

"Birinci dönem notları geçerli"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin koronavirüsten önce 'okullarının birinci döneminde' aldığı notların geçerli olacağını açıkladı. Not ortalamaları kaç olursa olsun her öğrencinin üst sınıfa geçiş yapacağını açıklayan Bakan Selçuk, zayıf notu olan öğrencilerin bir üst sınıfa 'sorumlu olarak' geçiş yapacağını da ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Öğrencilerimiz sıkıntı yaşamasın, bir mağduriyet olmayacak' açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Öğrencilerimiz sıkıntı yaşamasın, bir mağduriyet olmayacak' açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk ayrıca, 'Ülkemiz koronavirüsle mücadele içinde. Aldığımız kararları paylaşıyoruz. Bilgilendirmeler şeffaf biçimde devam edecek. Alınan tüm kararların ülkemizdeki birçok hane halkını ilgilendirdiğinin bilinci içindeyiz. Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını da görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Siz sorun, GZT araştırsın!

  • Duyduğunuz iddiaları, doğruluğuna emin olmadığınız bilgileri sorun, resmi kaynaklardan gelen bilgilerle, hızlı ve doğru biçimde yanıtlayalım! 🧐

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >