Hacamat nedir? Hacamat ne zaman yapılır?

Arşiv
Arşiv

Alternatif tıp olarak karşımıza çıkan hacamat aslında nedir? Vakumlu kupaların kullanıldığı bir tedavi yöntemi olan hacamat geçmişten günümüze kullanılan en etkili tedavi yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki hacamatın faydaları nelerdir? Hacamat hangi günlerde yapılır? Toksinleri dışarı atma yöntemi olan hacamat hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik...

Hacamatın tarihçesi çok eski yıllara dayanmaktadır. Alternatif tıp yöntemleri arasında yer alan hacamat nedir? Hacamatın faydaları nelerdir? Ağustos ayı hacamat günleri hangileridir? Merak edilen bütün cevaplarını sizler için derledik...

Hacamat nedir?

İnsan vücudundaki zararlı maddelerin vakumlu kupalar ile kandan dışarı atılması olarak tanımlanan hacamat, alternatif tıpta bir tedavi yöntemidir. Uzman kişiler tarafından uygulanan hacamat, zinde ve sağlıklı kalmanızı sağladığı bilinmektedir.

Hacamatın faydaları nelerdir?

Bu doğal yöntemin faydaları nelerdir? Kelime anlamı emmek, normal formuna döndürmek anlamına gelen hacamat alternatif tıp yöntemlerinden birisi olduğu için insan tarafından tercih ediliyor. Düzenli olarak yapılması halinde oldukça faydalı bir yöntem olarak kullanılan hacamatın faydaları ise saymakla bitmiyor...

Kalp hastalıklarına karşı etkili bir silah

Kılcal damar tıkanıklığı ve çeşitli kalp hastalıklarına karşı etkili olan hacamatı destekleyici bir yöntem olarak tercih edebilirsiniz.

Eklem ağrılarını gideriyor

Bel, sırt ve diz ağrılarına karşı hacamat tedavisinden yararlananların sayısı epeyce fazla. Özellikle şiddetli ağrılar üzerinde etkili olan bu yöntemin faydalarından yararlanabilmek için düzenli kullanım yapmanız oldukça önem arz ediyor.

Sinüzit ve baş ağrısına iyi geliyor

Vakumlu kupalar ile uygulanan hacamatın en büyük faydalarından birisi sinüzit ve baş ağrısına iyi gelmesi. Vücudunuzda biriken zararlı kanlar nedeniyle ortaya çıkabilen baş ağrısı sorunlarına iyi gelen hacamat tedavisini uzman kişilerden almanız ise olayın en önemli detayı.

Bağışıklık sistemine iyi geliyor

Bağışıklığı düşük insanların soğuk havalarda sık sık hastalandığına şahit oluyoruz. Hacamat tedavisi ise birçok hastalığa faydalı olduğu gibi bağışık sisteminizi de güçlendiriyor.

Beyin gelişimine faydası

Beyin fonksiyonlarının gelişimine yardımcı olan hacamat tedavisi, beyin içindeki kanallar arasında iletişim sağlayıcı bir görev üstleniyor.

Ağustos ayı hacamat günleri hangileridir?

Hacamat günleri genelde pazartesi, salı ve perşembe günleridir. Çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri hacamat yapılması tavsiye edilmez. Hicri ayın 17, 19 ve 21'inci günleri hacamatın sünnet günleridir.

  • Bu yıl 28 Ağustos tarihinin Hicri ayın 17'sine denk gelmesi ile hacamat yaptırmanın sünnet olduğu ifade edilmektedir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >