Hacer Muhterem Coşan rahmet-i rahmana kavuştu

Eyüp Sultan Camii - Arşiv (Eyüpsultan Belediyesi)
Eyüp Sultan Camii - Arşiv (Eyüpsultan Belediyesi)

Gönüller sultanı Mehmed Zahid Kotku'nun kızı, son devrin büyük alimlerinden Mahmud Esad Coşan Hocaefendi'nin eşi, Muharrem Nureddin Coşan Hocaefendi'nin annesi Hacer Muhterem Coşan 82 yaşında vefat etti. Merhumenin cenazesi 14 Kasım 2023 Salı günü Eyüp Sultan Camisinden kaldırılacak

Vefat haberi ilk olarak Akra Media web sitesi üzerinden sevenlerine duyurulan Hacer Muhterem Coşan, babası Mehmed Zahid Kotku ile aynı gün vefat etti. Kotku da 1980'in 13 Kasım'ında rahmet-i rahmana kavuşmuştu.

"Asil bir örnek olarak yaşadı"

Hacer Muhterem Coşan'ın oğlu Muharrem Nureddin Coşan ise annesinin vefatı sonrası şunları söyledi;

“Sevgili annem, yüreği ömrü boyunca tek hak din olan İslam yolunda sevdayla atarak, metanet ve dirayet timsali karakteriyle saliha hatunlara asil bir örnek olarak yaşadı. Dünya hayatını bu pazartesi günü tamamladı, mekanı Firdevs Ala olsun.”

Mutluluğun sırrını 'sabır' ile açıklamıştı

Hacer Muhterem Coşan, Kadın ve Aile Dergisinin web sitesindeki bir söyleşide, "Mutlu ve huzurlu aile ortamları için ailelere neler tavsiye edersiniz?" sorusunu şu şekilde cevaplamıştı;

"En başta sabır. Sabırsız hiçbir şey olmaz. Rahmetli (Mahmud Esad Coşan) dışarıdan sinirli gelip ters konuştuğunda ben hiç sesimi çıkarmazdım, hiç cevap vermezdim. Ne olursa olsun ben hep sabırla karşılardım. Maddi bakımdan da, eşiyle geçinmesi bakımında da sabır. Şimdi ayrılıkların çoğu cevap vermekten oluyor."

Eyüp Sultan'a defnedilecek

82 yaşında vefat eden Hacer Muhterem Coşan, 14 Kasım Salı günü Eyüp Sultan Camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Kabristanında toprağa verilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >