Hackerlar yine iş başında: Şimdiki hedef oteller

Otel hackerları.
Otel hackerları.

Hackerların çalışma prensibi ve yöntemleri çeşitli yönergelere bağlı olmamakla birlikte oldukça tehlikeli bir hale geldikleri kesin. Şimdiki usulleri ise otellerdeki kullanıcılara fidye virüsü bulaştırıp para talep etmek…

Hackerlar, fiziksel olarak faaliyet gösteren hırsız ya da dolandırıcılardan çok daha tehlikeli bir hale gelmeye başladı. Özellikle son dönemlerde oldukça yaygın hale gelen fidye virüsleri sebebiyle birçok kurumun yanında birçok kullanıcı da mağdur duruma geldi. Bu tip saldırıları bırakması beklenmeyen hackerlarınyeni uğrak noktaları oteller oldu. Özellikle lüks otellerde konaklayan zengin müşterileri kurban olarak seçen hackerlar, bir kişiyi hacklemek için kişi için otelden yer ayırtıp hediye olarak gösteriyor.

Her şey bir otel çalışanın hacklenmesiyle başlıyor, bu aşama sahte e-postalar gibi sosyal mühendislik yöntemleriyle aşıldıktan sonra asıl önemli olan ikinci aşama başlıyor. NSA'dan sızdırılan ve WannaCry'ın da kullandığı MS17-010 SMB v1 zafiyetini kullanan bir virüs, otel çalışanın bilgisayarı üzerinden ağdaki bilgisayarları denetliyor, güncelleştirme yapmamış veya XP gibi eski işletim sistemi kullanan kullanıcıları otomatik olarak hackleyip fidye virüsü bulaştıran ağıyla oldukça büyük kazançlar sağlıyor. Bu virüsten kurtulmanın en kolay yoluysa bilgisayarınızı güncel tutmaktan geçiyor diyebiliriz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >