Hadi soralım kendimize: Yılbaşı bizim neyimiz olur?

İçimiz dışımız çam ağaçları, kırmızı şapkalar ve tabi birde hiç aşina olmadığımız baba kılıklı biriyle doldu. Durum böyle olunca şunu sormak da boynumuzun borcu oldu. Yılbaşı bizim neyimiz olur?

O, adıyla sanıyla bir misyonerdir.

                                    O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki kılığını değiştirmiş ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan, çocuklarımızdan başlamıştır. Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedâkârlığının sebebini düşünmediniz mi?
O, adıyla sanıyla bir misyonerdir. O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki kılığını değiştirmiş ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan, çocuklarımızdan başlamıştır. Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedâkârlığının sebebini düşünmediniz mi?
Bırakın, onun hakkından ben gelirim:

                                    İşte sakalını çekince gördünüz, sakalı elimde kaldı ve altından Lücifer (şeytan) çıktı. Bilirsiniz ki, câsuslar da kıyâfetlerini ekseriyâ böyle değiştirirler. Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya yerini gösterin, yahut bırakın; Haç'ın da çarmıha gereyim onu.
 
Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız. Muhakkak bir şeyinizi çalmıştır.
Bırakın, onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz, sakalı elimde kaldı ve altından Lücifer (şeytan) çıktı. Bilirsiniz ki, câsuslar da kıyâfetlerini ekseriyâ böyle değiştirirler. Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya yerini gösterin, yahut bırakın; Haç'ın da çarmıha gereyim onu. Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız. Muhakkak bir şeyinizi çalmıştır.
O, evimize girerken eşeğini kapımızın arkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir.

                                    Kardeşlerini Mukaddes Savaş'a hazırlamaktan geliyor.
O, evimize girerken eşeğini kapımızın arkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir. Kardeşlerini Mukaddes Savaş'a hazırlamaktan geliyor.
O, Haçlı Seferleri'nden kalma bir kılınç artığıdır. 

                                    O zaman silâhla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor.
O, Haçlı Seferleri'nden kalma bir kılınç artığıdır. O zaman silâhla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor.
Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu:
Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu:
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >