Hafta sonu sıcaklıklar aniden düşecek: İstanbul'da kar yağışı bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kar yağışının ardından sıcaklıklar mevsim normallerine dönse de, bu hafta sonu sıcaklıkların ani bir düşüş göstermesi bekleniyor. Cumartesi günü şiddetli lodosun etkili olması öngörülürken, pazar günü akşam saatlerinde yağmurun şiddetlenmesi ile birlikte İstanbul'da kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Türkiye, hafta sonu boyunca fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisinde olacak. İstanbul'da cuma günü hafif yağmur beklenirken, cumartesi günü şiddetli lodos etkili olacak.

NTV'nin haberine göre; akşam saatlerinde yağışın şiddeti artması ve pazar günü İstanbul'a kar yağışı bekleniyor.

Ankara'da ise hava açık ve 15 derece olacak, ancak pazar günü beklenen kar yağışı Başkent'i de etkileyecek.

İzmir'de Cumartesi şiddetli yağmur ve lodos bekleniyor. İl genelinde sel tehlikesi bulunuyor.

Bursa hafif yağmurlu, 20 derece.

İstanbul'da kar bekleniyor

İstanbul'da önce şiddetli yağmur ardından rüzgar ve kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da cumartesi gece saatlerinden itibaren karayel güçlenerek fırtınaya dönüşecek. Fırtınanın hızı 100 kilometreye çıkabilir." diyen NTV Meteoroloji Editörü
Dilek Çalışkan, "Cumartesi gecesi çok şiddetli yağışla beraber İstanbul ve Trakya bölgesinde sel tehlikesi bulunuyor." bilgisini verdi.

Çalışkan, "Pazar sabah saatlerinden itibaren bu yağmurun ardından karayele dönen rüzgarla kar yağış başlayacak. Şu anki tahminlerde kar yağışının gün boyu süreceği görülüyor. Şehrin yüksek kesimlerine lapa lapa kar yağabilir." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >