Hakan Akkaya'nın defilesinde alkış toplayan hareket

​Defilesinde farkındalık yaratmak isteyen Hakan Akkaya'ya, bir bacağında protez olan erkek model Muhammed Eymen Şahin eşlik etti.
​Defilesinde farkındalık yaratmak isteyen Hakan Akkaya'ya, bir bacağında protez olan erkek model Muhammed Eymen Şahin eşlik etti.

Ünlü modacı Hakan Akkaya, dün akşam gerçekleşen defilesinde 'farkındalık' yaratmak için sahneye protez bacaklı erkek model çıkardı. Akkaya'ya, defilesinde Çağla Şıkel ve Nur Yerlitaş da eşlik etti.

Ünlü modacı Hakan Akkaya, dün akşam Hasköy Yün İplik Fabrikası'nda Marie Antoinette adını verdiği defilesini gerçekleştirdi. Çağla Şıkel'in Marie Antoinette olduğu gecede; aynı zamanda Özge Ulusoy, Ebru Ürün, Sema Şimşek ve Oyuncu Serenay Aktaş da yer aldı. Dev prodüksiyonlu defilesinde 550 parçalık kadın ve erkek kreasyonunu tanıtan Akkaya'ya, defilede 60 model eşlik etti.

Defileye damga vuran 'farkındalık' büyük alkış topladı

Defilesinde farkındalık yaratmak isteyen Hakan Akkaya'ya, bir bacağında protez olan erkek model Muhammed Eymen Şahin eşlik etti. Akkaya'nın bu hareketi gelen konuklardan dakikalarca alkış aldı. 3 yaşındayken bacağını kaybeden Şahin, aynı zamanda Eskişehir Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nda oynuyor.

Akkaya'dan 'farkındalık' projesi
Klasik ve smart casual tasarımlarıyla ezber bozan projelere imza atan Hakan Akkaya, dün akşam Hasköy Yün İplik Fabrikası'nda Marie Antoinette adını verdiği defilesini gerçekleştirdi. Defilesinde farkındalık yaratmak isteyen Akkaya'ya, bir bacağında protez olan erkek model Muhammed Eymen Şahin eşlik etti. Akkaya'nın bu hareketi gelen konuklardan dakikalarca alkış aldı.
Akkaya'dan 'farkındalık' projesi Klasik ve smart casual tasarımlarıyla ezber bozan projelere imza atan Hakan Akkaya, dün akşam Hasköy Yün İplik Fabrikası'nda Marie Antoinette adını verdiği defilesini gerçekleştirdi. Defilesinde farkındalık yaratmak isteyen Akkaya'ya, bir bacağında protez olan erkek model Muhammed Eymen Şahin eşlik etti. Akkaya'nın bu hareketi gelen konuklardan dakikalarca alkış aldı.
'Sosyal farkındalık' için 9 prematüre çocuk yürüdü
Daha önce de modacı Canan Göztepe, 8 sene sonra 33. yılına özel bir koleksiyon hazırlayarak çocuklar için bir defile düzenlemişti. Göztepe, koleksiyonunu başkanı olduğu Er-Do-Der (Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği) yararına düzenlediği defile ile tanıtmıştı. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'de gerçekleşen defilede, 'Her Mevsim' isimli 45 parçalık koleksiyonu ünlü modeller tanıtmıştı. Modeller 'sosyal farkındalık' yaratmak için defileye 9 prematüre çocuk ile çıkmıştı. Defileden elde edilen gelirin bir bölümü ise, derneğe bağışlanmıştı.
'Sosyal farkındalık' için 9 prematüre çocuk yürüdü Daha önce de modacı Canan Göztepe, 8 sene sonra 33. yılına özel bir koleksiyon hazırlayarak çocuklar için bir defile düzenlemişti. Göztepe, koleksiyonunu başkanı olduğu Er-Do-Der (Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği) yararına düzenlediği defile ile tanıtmıştı. Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'de gerçekleşen defilede, 'Her Mevsim' isimli 45 parçalık koleksiyonu ünlü modeller tanıtmıştı. Modeller 'sosyal farkındalık' yaratmak için defileye 9 prematüre çocuk ile çıkmıştı. Defileden elde edilen gelirin bir bölümü ise, derneğe bağışlanmıştı.
Modacı olmak için okulu bıraktı
23 temmuz 1982 tarihinde Ordu’da doğan Hakan Akkaya, ilk orta ve lise öğrenimini de Ordu’da tamamladıktan sonra Üniversite için Ankara’ya gitmiştir. 21 yaşında babasını kaybeden başarılı ismin, bir de kız kardeşi var.


Üniversiteye, Ankara Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde başlayan Akkaya, okulunu bitirmeden ikinci sene modacı olmak için ayrıldı.
Modacı olmak için okulu bıraktı 23 temmuz 1982 tarihinde Ordu’da doğan Hakan Akkaya, ilk orta ve lise öğrenimini de Ordu’da tamamladıktan sonra Üniversite için Ankara’ya gitmiştir. 21 yaşında babasını kaybeden başarılı ismin, bir de kız kardeşi var. Üniversiteye, Ankara Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde başlayan Akkaya, okulunu bitirmeden ikinci sene modacı olmak için ayrıldı.
Ordu'dan İstanbul'a...
19 yaşında İstanbul’a taşınan Akkaya, İstasyon Sanat Merkezi, Moda Tasarımı Bölümünde Moda Eğitimi aldı.


İlk kez 21 yaşında, erkek-kadın koleksiyonlarını hazırlamaya başladı. İlk işi Batik Örme’deydi; ardından Boyner Holding ve Sarar gibi büyük markalarla çalıştı. Fabrika markası için çalışmaya devam etti.


2005 yılında Nişantaşı’nda home ofis “Hang by Hakan Akkaya” adında bir marka açtı.
Ordu'dan İstanbul'a... 19 yaşında İstanbul’a taşınan Akkaya, İstasyon Sanat Merkezi, Moda Tasarımı Bölümünde Moda Eğitimi aldı. İlk kez 21 yaşında, erkek-kadın koleksiyonlarını hazırlamaya başladı. İlk işi Batik Örme’deydi; ardından Boyner Holding ve Sarar gibi büyük markalarla çalıştı. Fabrika markası için çalışmaya devam etti. 2005 yılında Nişantaşı’nda home ofis “Hang by Hakan Akkaya” adında bir marka açtı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >