Hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle ifade veren Oğuzhan Uğur'dan ilk açıklama

Oğuzhan Uğur
Oğuzhan Uğur

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası 'BaBala TV' isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Uğur, ifade sonrası çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 2 deprem sonrası "BaBala TV" isimli Twitter hesabından Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı, Hatay Yarseli Barajının duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu.

Sabah'ın haberine göre; paylaşımların deprem bölgesinde depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, arama kurtarma çalışmalarında aksamalara neden olduğu dikkate alınarak "BaBala TV" isimli twitter hesabında yapılan paylaşımlar nedeniyle hesap sahibi olduğu tespit edilen Oğuzhan Uğur hakkında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İfadesinin ardından adliyeden ayrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren fenomen Oğuzhan Uğur'un işlemleri yaklaşık 3 saat sürdü. İfadesinin ardından adliyeden ayrılan Uğur, ''İfademizi verdik, çalışmalara devam ediyoruz'' dedi. Uğur, "Elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımız ile paylaştık. Sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla alakalı olmadığını detaylı bir şekilde kendilerine anlattık belgelerimiz ile ve videolarımız ile. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweet ile alakası olmadığını, tarihlerin dahi tutmadığını konunun tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleri ve kanıtları ile sunduk kendilerine. Söyleyeceklerimiz bu kadar" dedi. Deprem bölgesine gidecek misiniz sorusuna ise ''Şu anda öyle bir düşüncemiz yok. Bakacağız'' açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >