Hakkında soruşturma başlatılan Oğuzhan Uğur adliyede

Oğuzhan Uğur
Oğuzhan Uğur

Kahramanmaraş ve Hatay'da baraj duvarlarının patladığı yönünde paylaşımlarda bulunan sosyal medya fenomeni Youtuber Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlatıldı. Uğur, başlatılan soruşturma sonrası ifade vermek için adliyeye geldi.

Hakkında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Youtuber Oğuzhan Uğur adliyeye ifade vermek için geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde sosyal medyada paylaşım yapanlara yönelik çalışma başlattı.

Savcılık, 'BaBala TV' sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalar yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlattı.

Oğuzhan Uğur adliyede

Sahibi olduğu sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan fenomen Oğuzhan Uğur, savcılığa ifade vermek için adliyeye geldi.

Oğuzhan Uğur'dan açıklama

Sosyal medya fenomeni YouTuber Oğuzhan Uğur, Instagram hesabından atılan tweete ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Bizimle ilgili çok çirkin haberler çıkıyor. Diyorlar ki 7 Şubat'ta Babala TV bir tweet atıyor. Bunun üzerine bölgede olaylar çıkıyor. İnsanlar ölüyor, ekipler bölgeyi terk ediyor. Hesap vereceksiniz, katilsiniz vs vs... Babala TV'de 500'e yakın gönüllü çalışıyor. Gece gündüz telefon başındalar. Bölgeden gelen ihbarları değerlendirip hemen teyit merkezimize götürüyorlar.

Arkadaşımıza bir haber geliyor. Kendisini bakanlık yetkilisi olarak tanıtan bir hanımefendi diyor ki; 'Uydu görüntülerini aldık, bunu insanlara duyurmamız lazım, lütfen paylaşın'. Kadının bakanlık yetkilisi olduğunu Linkedin'den teyit ediyor arkadaşımız. Ve bizden bir gün önce paylaşılmış birkaç haberi görüyor. Gazeteler ve Malatya Valiliği de var açıklamalar arasında. Bunların tamamını teyit ve kabul ediyor arkadaşımız ve bu tweet'i paylaşıyor.

Bunun yalan olduğu ortaya çıkınca da hemen tweet'i kaldırıyor. Tweet'ten zaten benim haberimin olması mümkün değil. Kemik ekibin haberinin olması da mümkün değil. Çünkü 5 dakikada 1000 tweet paylaşıyor Babala TV. Çünkü maalesef bu kadar çok ihbar alıyoruz.

Olay yani bu kaos, insanların bölgeyi terk etmesi, olaylar çıkması 11 Şubat gecesi. Biz tweeti 7 Şubat'ta atmışız. 1.5 saat sonra kaldırmışız. Tweet o kadar aşağıda kalmış ve o kadar az etkileşim almış ki infial yaratması mümkün değil. Ayrıca telefon çekmiyor zaten bölgede. İnternete girmek mümkün değil.

Bu bilgi de teyit edildi, zaten savcılık makamlarıyla da paylaşacağız. Bölgede bu olaylar çıktığı esnada, barajla ilgili atılan yalnız 5 tweet var. Yani bu olay sosyal mecralardan çıkmış bir durum değil. Bizimle ilgili değil, bu olay tam olarak sahadan gelen bilgilerle başlamıştır. 11'inde de bir tweet var ama olaylardan sonra atılmış"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >