Hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ'nün 'kare asları'

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturmalar ve açılan davalarda haklarında yakalama kararı olan savcılar, iş adamları, gazeteciler ve bazı emniyet müdürleri bulunuyor.

- Haklarında yakalama kararı bulunan kişiler

Fetullah Gülen

                                    Örgütün bir numaralı ismi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen 1999'dan beri ABD'de yaşıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ABD'den Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemiş, ABD'li yetkililer kesin kanıtlar sunulduğu taktirde iadesinin gerçekleşebileceğini söylemişti süreç hala devam ediyor.
Fetullah Gülen Örgütün bir numaralı ismi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Gülen 1999'dan beri ABD'de yaşıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ABD'den Gülen'in Türkiye'ye iadesini istemiş, ABD'li yetkililer kesin kanıtlar sunulduğu taktirde iadesinin gerçekleşebileceğini söylemişti süreç hala devam ediyor.
Adil Öksüz

                                    Paralel Devlet Yapılanması'nın bir üyesi olan Adil Öksüz Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi görev yapmaktaydı.

FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu ileri sürülen 15 temmuz gecesi Akıncılar Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, üsse de hiç girmediğini söyledi acil bir şekilde savcılığa sevkedilen Adil Öztürk'ün yargılandığı mahkemece tutuklanması beklenirken serbest kaldı ve şu an firari durumda.
Adil Öksüz Paralel Devlet Yapılanması'nın bir üyesi olan Adil Öksüz Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi görev yapmaktaydı. FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu ileri sürülen 15 temmuz gecesi Akıncılar Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan Adil Öksüz, savcılık ifadesinde Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini, üsse de hiç girmediğini söyledi acil bir şekilde savcılığa sevkedilen Adil Öztürk'ün yargılandığı mahkemece tutuklanması beklenirken serbest kaldı ve şu an firari durumda.
Mustafa Zeki Uğurlu

                                    İzmir'deki
gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi
suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen en üst
rütbedeki muvazzaf asker Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun geçmişte çok kritik görevlerde bulundu.
NATO karargahında
görevli Mustafa Zeki Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek
Amerikan makamlarından sığınma istedi.
Mustafa Zeki Uğurlu İzmir'deki gizli bilgi ve belge bulundurma davasında fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilen en üst rütbedeki muvazzaf asker Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun geçmişte çok kritik görevlerde bulundu. NATO karargahında görevli Mustafa Zeki Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istedi.
Hakan Şükür
Eski futbolcu ve eski milletvekili olan Hakan Şükür'de  "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkarılan isimlerden. FETÖ'nün gol kralı darbe girişiminden önce ABD'ye taşındığını açıklamıştı.
Hakan Şükür Eski futbolcu ve eski milletvekili olan Hakan Şükür'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkarılan isimlerden. FETÖ'nün gol kralı darbe girişiminden önce ABD'ye taşındığını açıklamıştı.
Osman Özsoy

                                    Darbe girişiminden bir ay önce "Ben profesör olacağıma keşke bir albay olsaymışım mesela bu sürece daha fazla katkım olurdu" diyen Osman Özsoy'da yakalama kararı çıkarılan isimler arasında.
Osman Özsoy Darbe girişiminden bir ay önce "Ben profesör olacağıma keşke bir albay olsaymışım mesela bu sürece daha fazla katkım olurdu" diyen Osman Özsoy'da yakalama kararı çıkarılan isimler arasında.
Ekrem Dumanlı
Hakkında, darbe suçundan yakalama kararı çıkarılan Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına rağmen yurt dışına kaçan isimlerin başında geliyor.
Kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan darbe göndermesi yapan "Sükutun Çığlığı" adlı reklam filmini yayınlatmıştı.
Ekrem Dumanlı Hakkında, darbe suçundan yakalama kararı çıkarılan Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına rağmen yurt dışına kaçan isimlerin başında geliyor. Kapatılan Zaman gazetesinin darbe girişiminden 9 ay 10 gün önce yayınlanan darbe göndermesi yapan "Sükutun Çığlığı" adlı reklam filmini yayınlatmıştı.
Emre Uslu

                                    28 Ekim 2015'den beri İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler listesinin" mavi kategorisinde yer alan Emre Uslugeçtiğimiz yıllarda bir takipçisinin 'ne zaman ülkeye döneceksin?' sorusuna 2016 yılının Temmuz ayını söylemesi ile dikkat çekmişti.
Emre Uslu 28 Ekim 2015'den beri İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler listesinin" mavi kategorisinde yer alan Emre Uslugeçtiğimiz yıllarda bir takipçisinin 'ne zaman ülkeye döneceksin?' sorusuna 2016 yılının Temmuz ayını söylemesi ile dikkat çekmişti.
Abdullah Abdülkadiroğlu

                                    Kapatılan Samanyolu TV'de spikerlik yapan ve Samanyolu TV'nin Ankara temsilcisi olan Abdullah Abdülkadiroğlu FETÖ medya ayağının önemli isimlerinin arasında yer almaktaydı. Hakkında FETÖ/PDY soruşturmalarında yakalama kararı bulunan Abdülkadiroğlu'nun yurtdışında olduğu biliniyor.
Abdullah Abdülkadiroğlu Kapatılan Samanyolu TV'de spikerlik yapan ve Samanyolu TV'nin Ankara temsilcisi olan Abdullah Abdülkadiroğlu FETÖ medya ayağının önemli isimlerinin arasında yer almaktaydı. Hakkında FETÖ/PDY soruşturmalarında yakalama kararı bulunan Abdülkadiroğlu'nun yurtdışında olduğu biliniyor.
Bülent Keneş

                                    Darbeci FETÖ'nün yayın organı olan ve devlet tarafından kayyum atanan Zaman Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Bülent Keleş'in, geçen yıl Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğie sevk edilmiş ancak serbest bırakılmıştır.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasından 8 gün önce attığı bir tweette, “Ya bir şeyler olacak ve bu böyle gitmeyecek ya Suriye-Irak versiyonu bir ülke olacağız tercih bizim” şeklinde bir tweeti alıntılayarak "İyi bir çıkış yok artık! 'Kötü', 'daha kötü', 'en kötü' çıkış var! Kötü olan darbe diyeyim gerisini siz tahmin edin" sözleriyle tehdit etmişti.
Bülent Keneş Darbeci FETÖ'nün yayın organı olan ve devlet tarafından kayyum atanan Zaman Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Bülent Keleş'in, geçen yıl Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğie sevk edilmiş ancak serbest bırakılmıştır. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasından 8 gün önce attığı bir tweette, “Ya bir şeyler olacak ve bu böyle gitmeyecek ya Suriye-Irak versiyonu bir ülke olacağız tercih bizim” şeklinde bir tweeti alıntılayarak "İyi bir çıkış yok artık! 'Kötü', 'daha kötü', 'en kötü' çıkış var! Kötü olan darbe diyeyim gerisini siz tahmin edin" sözleriyle tehdit etmişti.
Kaçan Generaller
Kaçan Generaller
Zaman Gazetesi eski çalışanları

                                    Zaman Gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Selvi'nin de aralarında bulunduğu 49 şüpheli aranıyor
Zaman Gazetesi eski çalışanları Zaman Gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Selvi'nin de aralarında bulunduğu 49 şüpheli aranıyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >