Haliç'teki bayramlaşma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 'Milletle Bayramlaşma Programı'nda' konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Allah'a hamdolsun, Van'daki saldırılarda yaralanan vatandaşlarımızın çoğu taburcu oldu, bir kişi hariç.
Yol arkadaşı olarak ben sizlerden razıyım, inşallah sizler de benden razısınızdır. Durmak yok yola devam dedik. Aynı çizgideki yürüyüşümüz sonrasında yollarımızın birleştiği arkadaşlarımla birlikte yola çıkmış gibi kabul ediyorum. Bizim yol arkadaşlığımız Evrah-ı Ezel'den başlıyor.
F-16'lar, tanklar toplar kar etmedi. Bu millet o gece imanı imandan bi nasip olanlara gösterdi.
Gençler sizin biriniz onlara bir, onların biri size bir gözükür. Rabbi'm kerim kitabımızda bildiriyor, 'Biz nice az toplulukları büyük yığınlara galip kıldık' diyor. Biz bunun bir tecellisini 15 Temmuz'da gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2001'de çıktığımız AK Parti yolculuğunda ve 2002'den beri süren kesintisiz mücadele döneminde yine hep birlikteydik. Şayet temeli iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı, ne 2007'deki vesayet savaşında ne 2013'teki Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne PKK ve DAEŞ üzerinden bir yılı aşkın süredir yürütülen terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe teşebbüsünden milletimizi ve devletimizi kurtarma imkanımız olmazdı. Hamdolsun bu kadro milletimizle birlik olduğunda sadece siyasi projelere ve bürokratik saldırılara değil, en modern savaş makinelerine karşı da direnebilecek inanca, yüreğe, bileğe, dirayete sahip olduğunu göstermiştir" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >