Haluk Levent, Yeni Zelanda'daki Müslümanları unutmadı

Haluk Levent Ahbap Dernegi'nin kurucusudur.
Haluk Levent Ahbap Dernegi'nin kurucusudur.

Geçtiğimiz Cuma günü Yeni Zelanda'da bir terörist tarafından camide namaz kılmak için bulunan Müslümanlara yönelik saldırı gerçekleştirildi. 50 kişinin şehit olduğu saldırıdan sonra tepkiler ve destekler giderek artmaya devam ediyor. Bu desteklerden birisi de şarkıcı Haluk Levent'ten geldi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıl dönümü kutlamaları kapsamında sahne alan Levent, elde edilen geliri Zelanda'da hayatını kaybeden Müslümanlara bağışladı.

Çanakkale'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıl dönümü kutlamaları kapsamında, sahne alan Sanatçı Haluk Levent, kendisini izlemeye gelen hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Haluk Levent, konserinin gelirini ise Yeni Zelanda'daki cami saldırılarında hayatını kaybeden Müslümanlar için bağışladı.

Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği konserde Haluk Levent sahneye 'Uçak Yaparım' şarkısıyla çıktı. Çanakkale'lilerin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü Yıl dönümü'nü kutlayan Haluk Levent'in şarkılarına hayranları da eşlik etti.

Müslüman ailelere bağışladı

ABD'de Yeni Zelanda'da hayatını kaybeden Müslümanların yakınları için yardım kampanyası başlatıldığını belirten Haluk Levent, Yeni Zelanda'da terörist faaliyeti sonrasında öldürülen Müslümanlar için yardım toplanıyor.

Haluk Levent, "Niye bizim Çanakkale konserimizin gelirini biz vermiyoruz. Yeni Zelanda'ya aslında bir anlamı da var. Yeni Zelanda ile burası arasında yıllardan beri bir köprü oluşmuş" dedi.

Haluk Levent, son zamanlarda yardıma ihtiyacı olan insanlar için çalışıyor.
Haluk Levent, son zamanlarda yardıma ihtiyacı olan insanlar için çalışıyor.

Ücretsiz konser verecek

İlik bekleyen hastalar için konser vermeye hazırlanan Haluk Levent sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Şarkıcı şöyle açıklamada bulundu:

"Öykü Arin için zamanımız daralıyor. Onun için Baran için Ufuk ve nice ilik bekleyenler için. Dünyada bir ilki gerçekleştirme kararı aldık. 20 Mart’ta İzmir’de AHBAP sponsorluğunda konser vereceğiz. Sadece kök hücre bağışı yapanlar konsere ücretsiz girebilecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >