Hamam böceğini elektrikli sandalyede idam etti!

Gabriel Tuazon, evine giren hamam böceğini  kendi tasarladığı elektrikli sandalyede idam etti.
Gabriel Tuazon, evine giren hamam böceğini kendi tasarladığı elektrikli sandalyede idam etti.

Filipinli heykeltıraş Gabriel Tuazon, evine giren hamam böceğini kendi tasarladığı mini elektrikli sandalyeyle idam ederek öldürdü. Heykeltıraş Tuazon'un savunması ise duyanları hayrete düşürdü: "Ona bir nesne ile vurmam gerekiyordu. Ama çalışma masam kirlenebilirdi".

Filipinli heykeltıraş Gabriel Tuazon, evine giren hamam böceğini tasarladığı mini elektrikli sandalyeyle idam ederek öldürdü.

Savunması şaşırttı: Çalışma masam kirlenebilirdi

Heykeltıraş Tuazon, "Ona bir nesne ile vurmam gerekiyordu. Ama çalışma masam kirlenebilirdi" dedi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran olay sonrası heykeltıraş, 'hayvanlara işkence etmek' suçundan tutuklandı.

Filipinler'in Pasig kentinde yaşayan Gabriel Tuazon isimli bir heykeltıraş, evine giren hamam böceğini kendi yaptığı mini bir elektrikli sandalyede idam etti.

Gabriel, bir ampul ve batarya tellerini bağladığı tahtadan mini idam sandalyesini yapmak için iki saat harcadı.

İnfaz anını videoya alan heykeltıraş, böceğin vücuduna elektrik vererek iç kısmının kızarmasına neden oldu.

Evine giren hamam böceğini idam etmek için Filipinli heykeltıraş tarafından yapılan elektrikli sandalye.
Evine giren hamam böceğini idam etmek için Filipinli heykeltıraş tarafından yapılan elektrikli sandalye.
Fotoğraf: VİRALPRESS

"İçeri gelmemesi gerekiyordu"

  • Sandalyeyi geri dönüştürülmüş malzemeden yaptığına söyleyen Tuazon şunları söyledi: "Çok sıcak olduğu için camı açtım ve hamam böceği içeri girdi. İçeri gelmemesi gerekiyordu. Her şey hamam böceği odama girdiğinde başladı. Ona bir nesne ile vurmam gerekiyordu ama bunun berbat bir fikir olduğunu hissettim. Çünkü çalışma masam kirlenebilirdi. Onu canlı yakaladım. Bu fikir aklıma bu şekilde geldi."

Sosyal medyada büyük tepki gördü

Sosyal medyada hamam böceğine yapılan işkenceye çok sayıda kişi tepki gösterdi. İşkence videosuna tepki gösteren Manuel Malingo ismindeki bir kullanıcı "Herhangi biri bunun kabul edilebilir olduğunu nasıl düşünebilir? Her yaşayan varlığın hisleri vardır. Hayvanlara karşı yapılan bu zulme izin verilmemeli" dedi.

Filipinli heykeltıraş, böceğe işkence ederek öldürdükten sonra 'tabut' niyetine de bir kibrit kutusunun içerisine koydu. Ancak Tuazon, kibrit kutusunu daha sonra ne yaptığı konusunda bilgi vermedi.

Heykeltıraşın polis tarafından 'hayvanlara işkence etmek' suçundan tutuklandığı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >