Hangisi daha iyi? iPhone Xs ve iPhone X'un kamerası karşı karşıya!

iPhone Xs ve iPhone X. Fotoğraf: CNet.
iPhone Xs ve iPhone X. Fotoğraf: CNet.

Apple'ın geçen sene duyurduğu iPhone X özellikle kamera konusunda sunduğu yeniliklerle ön plana çıkmıştı. Peki ama iki hafta önce tanıtılan iPhone Xs / iPhone Xs Max'te kamera konusunda arada fark oluşturacak özellikler var mı? İşte karşınızda iPhone Xs ve iPhone X'un kamera kıyaslaması...

Aşırı yüksek fiyatlarıyla tepki çeken yeni nesil iPhone'lara ilişkin bilgiler gelmeye devam ediyor. Özellikle iPhone Xs ailesiyle iPhone X'un mukayese edilen videolar son dönemlerde epey fazla paylaşılıyor. Bu kapsamda MacRumors'un gerçekleştirdiği karşılaştırmaları kamera testleri de büyük önem taşıyor.

iPhone X ve iPhone Xs kamera performansı konusunda karşı karşıya geldi.
iPhone X ve iPhone Xs kamera performansı konusunda karşı karşıya geldi.

Kamera tarafına odaklanıldığında iPhone Xs / iPhone Xs Max, iPhone X'a oranla çok ciddi değişiklikler sunuyor. Bunların başında ise daha iyi birsensör ve derinlik algılama sistemi geliyor. Hal böyle olunca geçen seneki tepe seviyesi iPhone X'a oranla net bir fark oluşuyor.

Kamera performansı: iPhone Xs Max vs iPhone X karşı karşıya!

Yaklaşık 5.5 dakikalık kıyaslama videosundan da anlaşılabileceği gibi ilk etapta odak uzaklıklarıyla ilgili testler gerçekleştiriliyor. iPhone Xs ve iPhone Xs Max'te 26 mm'lik lens yer alırken iPhone X'daki lens 28 mm. Dolayısıyla geniş açı konusunda yeni iPhone'lar biraz daha avantajlı denilebilir.

Farklı ışık ve koşullarda gerçekleştirilen testler iPhone Xs ailesinin iPhone X'dan daha iyi olduğunu ortaya çıkarıyor. Yani aslında Apple'ın 12 Eylül'deki tanıtım etkinliğinde de bahsettiği gibi %32 oranında büyük bir sensör ve iki kata varan hızlabirlikte sonuçlar açığa çıkıyor.

Maliyet rakamları ortaya çıktı!

Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere Apple, yeni iPhone'larla en fazla 'fiyat' konusunda eleştiriliyor. Ülkemizde 17.000 TL'yi bulan fiyatlandırmayla satışa sunulacak olan akıllı telefonlar aslında Apple'ın 'fahiş fiyat' politikasını açığa çıkarıyor.

Bunu en net şekilde anlatan unsurların başında ise maliyet raporları geliyor. Apple iPhone Xs Max'in 256 GB'lık versiyonunun bileşen maliyeti 443 dolar. Ancak satış fiyatı 1249 dolar. Aradaki uçurum rakamlarla daha kolay anlaşılabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >