Harvard'lı Türk'ten büyük proje

sağlık
sağlık

Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk Dr. Canan Dağdeviren, parkinson hastaları için uzun süredir üzerinde çalıştıkları ‘beyin iğnesi’ projesini tamamladığını açıkladı.

İlk kez Türkiye'den Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen Dr. Canan Dağdeviren (32), bu zamana kadar pilsiz çalışan kalp pili üretip cilt kanserini teşhis den cihaz geliştirmişti. Dr. Canan Dağdeviren yeni projesinde parkinson hastalarına umut oldu.


Geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi'nde akademisyen ve öğrencilere konferans veren Dr. Dağdeviren şunları söyledi: “Son projem parkinson hastalığıyla ilgili. Parkinson hastasıysanız, ilaçları ağız veya damar yoluyla almak zorundasınız. Bu da sadece beyine değil vücudun birçok noktasına etki ediyor maalesef. Biz bu etkiyi yok edip, direkt ilaçları beyne iletebileceğiz ve beyinde fonksiyonu yerinde olmayan bölgelerin tekrar fonksiyonlu hale gelmesini sağlayacağız bu iğneyle birlikte. Yeni bitti çalışmalarımız. Sonuçları bekliyoruz. En kısa zamanda herkes sonuçlarını öğrenecek.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >