Hasarlı tarihi eserleri modern parçalar ile onaran proje: Benim eski yeni sandalyem

Brezilyalı sanatçı Tatiane Freitas, "My Old New Chair" serisinde, işlevini yitirmiş eski ahşap mobilyalara modern tasarım protezler ile yeniden hayat veriyor.

Brezilyalı görsel sanatçı Tatiane Freitas hasar gören tarihi eser ahşap mobilyaları, ona tamamen zıt karakterde olan plastik materyalle birleştirerek onarıyor. My Old New Chair (Benim Eski Yeni Sandalyem) serisinin devamı olan tasarımlarıyla Freitas, kırık mobilyaları tekrar kullanılabilir hale getiriyor. Onarım esnasında geleneksel ve vintage mobilyaları modern parçalarla birleştiren sanatçı eşsiz görüntüler ortaya koyuyor.
İşte geçmişteki travmaları bozulmadan onarılan mobilyalar!


Gümüş ve platin karışımı onarım 
Geçmişten kalan herhangi bir şeyin kırılması, onu artık kullanmayacağınız anlamına gelmez. Elbette onu geri döndürüp hayata kazandırmak mümkündür. Freitas usulü ile kırılmış seramik kase altın, gümüş ve platin karşımı bir malzeme ile yeniden onarılmış.
Gümüş ve platin karışımı onarım Geçmişten kalan herhangi bir şeyin kırılması, onu artık kullanmayacağınız anlamına gelmez. Elbette onu geri döndürüp hayata kazandırmak mümkündür. Freitas usulü ile kırılmış seramik kase altın, gümüş ve platin karşımı bir malzeme ile yeniden onarılmış.
Kitaplar ve yazılar "Tarih"tir
Zamanla hasar gören kitapların ve içerisinde bulunan yazıların değeri paha biçilemez niteliktedir. Bu yıpranmış kitap, ipek iplik ile onarılmıştır.
Kitaplar ve yazılar "Tarih"tir Zamanla hasar gören kitapların ve içerisinde bulunan yazıların değeri paha biçilemez niteliktedir. Bu yıpranmış kitap, ipek iplik ile onarılmıştır.
Eserleri New York'ta sergileniyor
Tatiane Freitas'in bu yaklaşımı, özellikle tarihi eserlere ve eski mobilyalara karşı zaafı ile başlamıştır. Hasarlı mobilyaları modern parçalar ile onaran sanatçının eserlerinden biri, New York'ta bulunan güncel sanat galerisi Guy Hepner'de Clairvoyance'da sergileniyor.
Eserleri New York'ta sergileniyor Tatiane Freitas'in bu yaklaşımı, özellikle tarihi eserlere ve eski mobilyalara karşı zaafı ile başlamıştır. Hasarlı mobilyaları modern parçalar ile onaran sanatçının eserlerinden biri, New York'ta bulunan güncel sanat galerisi Guy Hepner'de Clairvoyance'da sergileniyor.
Diğer mobilya tasarımları
Diğer mobilya tasarımları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >